Projectinrichting
Kantoor
Onderwijs

ROC Midden Nederland

Hoe zorgt de werkgever dat deze overgang fysiek en mentaal goed wordt doorstaan door de werknemers? Hiervoor lanceert Health2Work het concept ‘De Ontfocusruimte’. ROC Midden Nederland heeft in samenwerking met Health2Work een Ontfocusruimte gecreëerd voor haar werknemers.

De Ontfocusruimte

Hoe zorgt de werkgever dat de overgang van thuiswerken naar op locatie werken fysiek en mentaal goed wordt doorstaan door de werknemers? Hiervoor lanceert Health2Work het concept ‘De Ontfocusruimte’. Deze ruimte is een speciaal ingerichte ruimte, waarin studenten en werkenden een moment tot rust kunnen komen. In deze ruimte kunnen ze zich terugtrekken, weg van alle prikkels.

In de ruimte worden 4-senses-akoestische-stoelen geplaatst. Dit zijn innovatieve, akoestische stoelen waarmee omgevingsprikkels gereduceerd worden. De speciale vormgeving verlaagt het stressniveau aanzienlijk, waardoor je na een korte tijd ontspannen weer vol energie aan de slag kunt. Daarnaast zorgen we dat de verlichting, muziek en overige inrichting een rustgevende werking heeft. Op deze manier voorziet ‘De Ontfocusruimte’ in de behoefte naar ontfocussen en het voorkomen van uitval door overprikkeling.

Pilot Ontfocusruimte

"In samenwerking met Health2Work zijn we een pilot gestart. Met 'de Ontfocusruimte' willen we ervoor zorgen dat medewerkers en middel krijgen om te ontfocussen, een plek waar ze zich kunnen terugtrekken." Aldus Patrick Nohl, projectleider Vitaliteitsbeweging bij ROC Midden Nederland.

De Ontfocusruimte met daarin de 4-senses stoel werkt goed! De reacties van de medewerkers zijn positief.

Patrick Nohl projectleider Vitaliteitsbeweging ROC Midden Nederland

De Ontfocusruimte is een mini-escape om even stil te staan bij wat er zicht afspeelt op de werkvloer. En om je op te laden om weer verder te gaan met het werk.

Shreen Jaggoe docent ROC Midden Nederland