Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Zorg

Paul van ’s Heeren Loo Apeldoorn

's Heeren Loo helpt mensen met een verstandelijke beperking en/of andere beperking hun leven in te vullen zoals zij dat zelf willen. Dit doen ze onder andere door het bieden van handige producten die cliënten kunnen helpen in het dagelijks leven. Deze producten worden uitvoerig getest in de innovatieruimte te Apeldoorn. Cliënt Paul had veel moeite om tot rust te komen. De 4-Senses akoestische stoel helpt hem nu om te ontspannen en rust te vinden.

Innovatieruimte voor inspanning & ontspanning

Door de cliënten zelf wordt het wel ‘nieuwe dingen ruimte’ genoemd, de innovatieruimte van ’s Heeren Loo in Apeldoorn. Jan Jakob is trotse medewerker en vertelt wat de ruimte precies inhoudt. “In onze innovatieruimte staan diverse producten die leiden tot ontspanning of inspanning bij de cliënten. We werken hierbij altijd vanuit de vraag van de cliënt. Dat is ook waar wij om bekend staan.” Op deze manier ontstaan er producten die écht bijdragen aan een leuk, mooi en makkelijk leven voor iemand met een verstandelijke beperking.

Op zoek naar rust & ontspanning

Heel soms lopen vraag en aanbod naadloos in elkaar over. Dat was het geval bij de ontwikkeling van de 4-Senses akoestische stoel door Health2Work medewerker Jasper. Hij broedde al een tijdje op een idee om voor meer rust en ontspanning te kunnen zorgen bij een cliënt. Innovatiemanager Johan van ’s Heeren Loo haakte hier graag bij aan. De ontwikkeling van de akoestische stoel was in volle gang en plots was daar ook de vraag van begeleider Esther: “Ik heb een erg onrustige cliënt, wat kunnen we hieraan doen?”

Jan Jakob vertelt: “Paul is bewoner van woonzorgpark Groot Schuylenburg en had duidelijk moeite om tot rust te komen. Hij reageerde op alle prikkels en dat ging ten koste van zijn dagelijkse taken.” Elke dinsdag mocht Paul daarom de akoestische stoel komen uitproberen in de innovatieruimte.

Op dinsdag is Paul meer ontspannen, vrolijker en gezelliger.

Esther (Begeleider 's Heeren Loo)

Paul vindt rust in akoestische stoel

Juist op dinsdag had Paul een heel druk programma. Hij is aan het werk op de kinderboerderij, ondergaat een zware sessie fysiotherapie en wanneer hij thuis is wachten hem de dagelijkse taken en corvee. Door zijn drukke programma en de vele prikkels kon Paul zijn normale taken bijna niet meer uitvoeren, vertelt Jan Jakob. “Voor een half jaar hebben we Paul daarom elke week langs laten komen bij de innovatieruimte om van de 4-Senses akoestische stoel gebruik te maken.” De verandering is direct zichtbaar en persoonlijk begeleider Esther is super tevreden. “Op dinsdag is Paul meer ontspannen, vrolijker en gezelliger.”

Het is echt een ideaal ding. Als je in de stoel zit, merk je dat het veel rustiger is dan normaal.

Paul (Bewoner 's Heeren Loo)

Kracht van de akoestische stoel

Zodra je plaatsneemt in de akoestische stoel, ervaar je een veilig en geborgen gevoel doordat de stoel zich als een cocon om je heen vormt. De stoel heeft ingebouwde geluidsboxen waarmee rustgevende muziek afgespeeld kan worden. Ook heeft de akoestische stoel speciale verlichting die in allerlei kleuren afgesteld kan worden. Met de tablethouder kan een tablet aan de stoel bevestigd worden, zodat je video’s kunt afspelen. Dit alles om een ontspannen sfeer te creëren. Tester Paul wilde al snel elke dag wel in de 4-Senses zitten. “Het is echt een ideaal ding. Als je in de stoel zit, merk je dat het veel rustiger is dan normaal.”

De ontwikkeling van de 4-Senses akoestische stoel bleek een succes. Daarom heeft Paul nu zijn eigen stoel gekregen. Er waren meer bewoners en meer wensen om tot rust te komen. Met fondsen heeft ’s Heeren Loo nu vijf akoestische stoelen kunnen aanschaffen. De laatste is net geplaatst bij een zeer tevreden bewoner.

Deskundig advies op maat

Benieuwd naar de 4-Senses akoestische stoel? Cliënten die moeite hebben om tot rust te komen, stress ervaren en prikkelgevoelig zijn kunnen baat hebben bij deze stoel. Verder praten over wat innovaties kunnen betekenen voor jouw cliënten?

Neem contact met ons op!