Kantoor

Verbetering akoestiek vergaderruimtes Cargill in Rotterdam

Cargill Animal Nutrition is een wereldwijde speler op het gebied van dierenvoedingsoplossingen. De locatie in Rotterdam levert premixes voor de varkens-, koeien- en kippenindustrie. Saskia Bouman is Facilitair Coördinator en faciliteert de werkplekken voor medewerkers in de fabriek en op kantoor. Om geluidsoverlast van vergaderruimtes te verminderen zijn er akoestische wand- en fotopanelen geplaatst.

Akoestische wandpanelen met een eigen ontwerp

Saskia is erg blij met haar uitdagende baan. “Het comfort van de medewerkers verbeteren, dat staat bij mij voorop.” De geluidsoverdracht van verschillende vergaderruimtes en belhokjes vroeg daarom snel om een geschikte oplossing. “Je kon alles horen op de gang”, vertelt ze. Samen met Health2Work is er gezocht naar een oplossing. Deze werd gevonden in de vorm van akoestische wandpanelen. Deze zijn gemaakt van geluidsabsorberend en isolerend materiaal, wat ervoor zorgt dat hinderlijke omgevingsgeluiden en nagalm in een ruimte worden beperkt. Hiernaast draagt het bij aan een betere spraakverstaanbaarheid. Perfect voor een vergaderruimte dus. De transformatie is direct merkbaar door Saskia. “Als ik alleen al in mijn handen klap is het geluid zo anders.” Visueel kun je ook niet om de nieuwe inrichting heen. De witte ruimtes zijn nu opgesierd met speciaal uitgezochte foto’s.

Meer akoestische oplossingen voor geluidsverbetering

Door te kiezen voor een akoestisch wandpaneel met een eigen ontwerp, voeg je persoonlijkheid toe en kun je het laten aansluiten op de huisstijl van het bedrijf. Saskia is zeer enthousiast over deze oplossing: “We hebben hele mooie foto’s uitgezocht, die passen bij de verschillende ruimtes. Zo sieren foto’s van de Euromast en de Erasmusbrug de gelijknamige vergaderruimtes en kom je tevens dieren en ingrediënten tegen.” Naast de wandpanelen heeft Health2Work ook op andere plekken gezorgd voor een verbetering van de akoestiek. Er zijn kieren gedicht en een glazen deur is vervangen.

“De plaatsing verliep probleemloos en werd verzorgd door kundige medewerkers. Het resultaat ziet er strak uit.”

Health2Work deelt graag haar kennis

Via de berichten van Health2Work op Facebook komt Saskia in aanraking met de producten en diensten van Health2Work. “Ik houd erg van wat jullie aanbieden en de aandacht voor ergonomie. Het inspireert me om meer geld vrij te krijgen voor ergonomische producten.” Saskia raad Health2Work zeker bij anderen aan: “Het schakelen is makkelijk, er zijn korte lijntjes en je krijgt snel antwoord. Zowel van ergonomisch adviseur Annet Zwinkels op locatie en ergonomisch adviseur Felix Meit aan de telefoon .”

“Iedereen is erg vakbekwaam en er wordt met je meegedacht. Ik deed voor mezelf extra kennis op en kreeg verscheidene opties voorgesteld om de akoestiek te verbeteren.”

De werkwijze van Health2Work sprak Saskia ook aan: “Er kwam iemand langs om de situatie in kaart te brengen om vervolgens samen de beste oplossing te vinden, rekening houdend met het beschikbare budget.” Aangenaam verrast was ze hierbij met de onverwachte nazorg. Wat inhoudt dat Health2Work graag nog eens langskomt om te vragen hoe de akoestische oplossing wordt ervaren. “Heel fijn”, constateert Saskia.

Deskundig advies over akoestiek en meer

Ook op zoek naar een oplossing voor geluidshinder of een ander vraagstuk betreffende akoestiek? Neem vrijblijvend contact op met één van onze adviseurs. We denken graag met je mee!