Zien we jou op de Vakbeurs Facilitair?

Het thema wat voor ons centraal staat is ‘focus op je werk’. Wat heb je nodig om gefocust aan het werk te kunnen?

Direct een gratis toegangskaart aanvragen
Wie gefocust is, werkt effectiever

Tijdens de vakbeurs Facilitair & Gebouwbeheer tonen we onze innovaties die zorgen voor meer focus op de werkvloer. Wat heb je nodig om gefocust aan het werk te kunnen? Hoe werkt je brein en kun je gefocust aan het werk in een kantoortuin? We laten ons inspireren door Mark Tigchelaar, hij is neuropsycholoog en schreef het boek Focus aan/uit.

Mark vertelt in de podcast van NPO1 over focus: ‘Elke seconde komen er 11 miljoen bits aan informatie ons hoofd binnen, we zijn 1 grote wandelende antenne. Gelukkig komen al deze prikkels onbewust binnen. Je zou ook redelijk gek worden, als je hier wel bewust van zou zijn. In ons brein zit een zogenaamde Personal Assistent die prikkels wel/niet doorstuurt. Slechts 0.0003% van alle prikkels die ons hoofd opvangt worden door onze PA doorgestuurd naar ons bewustzijn. Dat is focus. Ons PA is een gigantische selectietool. Als je hoofd denkt dat de prikkel belangrijk is, dan zal het je onderbreken in de activiteit waarmee je bezig bent.’

Interessante materie om in je achterhoofd te houden als je bezig bent met de inrichting van een gezonde werkplek! Vraag onze ergonomisch adviseurs waar je dan concreet op kunt en moet letten bij de keuze voor een werkplek. Zij denken graag met je mee.


Meet & Greet met Emma

Een gezonde werkplek is iets waar we de komende jaren mee aan de slag moeten, willen we niet als Emma eindigen. Emma is een wassenbeeld, die de kantoormedewerker van de toekomst uitbeeld. Haar lichaam is drastisch veranderd. Ze verricht jarenlang kantoorwerk in een niet-ergonomische houding. Ze heeft inmiddels een bochel op haar rug, spataderen en opgezwollen polsen en enkels. Benieuwd naar Emma? Goed nieuws! Je kunt haar ontmoeten op onze stand tijdens de Vakbeurs Facilitair.


> Ontmoet Emma en vraag je gratis toegangskaart aan