Logic XL bureaustoel

Art.nr. 105767
De Logic XL bureaustoel biedt dé oplossing voor alle zitproblemen van lange mensen (1.95-2.20 m). Het anatomisch gevormde rugkussen biedt lange mensen optimale ondersteuning voor de gehele rug.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De Logic XL beschikt over een oppompbare lumbaalsteun. Met behulp van de lumbaalsteun kan de onderrug naar wens extra worden ondersteund.

Speciale zitting

De speciaal gevormde zitting zorgt voor een gelijkmatige drukverdeling aan de onderzijde van de bovenbenen en het zitvlak. De schuin aflopende voorzijde van de zitting voorkomt afknelling van de bloedvaten ter hoogte van de knieholte, zelfs wanneer de zitting achterover wordt gekanteld.

Duurzame bureaustoel

De Logic XL is door de robuuste constructie en gebruikte materialen een duurzame stoel die wordt aanbevolen door de ‘Klub Lange Mensen’. Omdat de afmetingen van alle componenten op elkaar zijn afgestemd, valt het niet op dat de Logic XL groot is. De Logic XL is dus een uitstekende stoel voor lange mensen. 

Aanbevolen door professionals

  • Optimale bewegingsvrijheid
  • Optimale ondersteuning van het lichaam.

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Lang, Zwaarlijvig, Gemiddeld, Overig
Type werkplek Vaste werkplek
Zithoekverstelling Ja
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Hoogte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Zwart
Minimale zithoogte 52 cm
Maximale zithoogte 67 cm
Minimale zitdiepte 52 cm
Maximale zitdiepte 58 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 50 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 46 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 19 cm
Maximale hoogte armleggers 27 cm
Minimale breedte tussen armleggers 37 cm
Maximale breedte tussen armleggers 54 cm
Neksteun Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren