RH Logic 300 XL Ergonomische bureaustoel

Art.nr. 104360

De bureaustoel RH Logic 300 XL is uitgevoerd met een extra grote XL zitting en een korte rugleuning. Dat maakt deze stoel geschikt voor mensen met lange benen en kortere rug.

Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

Health2Work

De RH Logic 300 XL bureaustoel voor mensen met lange benen en een korte rug biedt een uiterst goede steun aan je lichaam. Deze bureaustoel heeft naast de standaard opties zoals verstelbare armleggers en in hoogte verstelbare rugsteun en zitting een XL zitting. Daardoor is deze stoel extra geschikt voor mensen met lange benen.

Door de korte rugleuning is dit de perfecte oplossing voor mensen met een kortere rug. Door de veelzijdige instelmogelijkheid van de rugleuning kan deze is de gewenste hoek geplaatst worden voor een optimale steun. Deze persoonlijke instellingen zijn gemakkelijk te bedienen dankzij de geavanceerde verstelknoppen.

Gewichtinstelbaar kantelsysteem

Dankzij het sublieme gewichtsinstelbare kantelsysteem volgt deze stoel elke beweging, dit geeft ten alle tijden een perfecte steun aan je lichaam. Het systeem is ook vast te zetten in de gewenste hoek. De rugleuning is afzonderlijk van de zitting te verstellen. Ook de zitting is te verstellen in diepte.

XL zitting

Het verschil tussen de RH Logic 300 XL en de normale RH Logic 300 zit in de zitting. De zitting van de XL is 40 mm langer en 20 mm breder dan de normale RH Logic 300. Verder zijn de bureaustoelen hetzelfde.

Meer ergonomische oplossingen

Al deze verstellingen zorgen voor de perfecte stoel voor mensen met een korte rug en lange benen in de werkomgeving! Echter is vaak alleen een bureaustoel niet alleen een oplossing voor zitgerelateerde problemen. Health2Work biedt meerdere zit-gerelateerde probleemoplossers voor de werkomgeving. Neem bijvoorbeeld de Flatscreenarmen, deze zorgen voor de juiste kijkhoek en kijkafstand en voorkomen hoofd, nek en schouder klachten. De RH Logic 300 XL in combinatie met andere ergonomische hulpmiddelen maakt de ideale werkplek!

Aanbevolen door professionals

  • Comfortabele XL zitting
  • Gebruiksvriendelijke bediening
  • Uitermate geschikt voor mensen met lange benen en kortere rug

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Rughoekverstelling Ja
Gewichtsinstelling Ja
Instelmogelijkheden Armleggers (hoogte en breedte), Zitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting, Dikte lumbaalsteun, Kantelfunctie met gewichtsinstelling
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Kantelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.
Minimale zithoogte 41 cm
Maximale zithoogte 53 cm
Minimale zitdiepte 51,5 cm
Maximale zitdiepte 57,5 cm
Schuifzitting Ja
Breedte zitting 48,5 cm
Rugleuning Ja
Breedte rugleuning 44 cm
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 23 cm
Maximale hoogte armleggers 31 cm
Neksteun Op aanvraag
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer
Keurmerk / Norm GREENGUARD

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Informatie

2,33 MB PDF Downloaden

RH stoffenkaart

1,02 MB PDF Downloaden

RH Logic 300/400 Zitinstructiekaart

2,03 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren