OneWaySlide

Art.nr. 102684
De OneWaySlide verhinderd dat de gebruiker naar voren glijdt, is comfortabel en kan met bandjes aan de rolstoel worden bevestigd.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Gratis proefplaatsing!

 • Alle producten mag je
  30 dagen lang zelf proberen
 • Wij leveren onze producten snel uit voorraad, vaak binnen 48 uur.
 • Vrijblijvend persoonlijk en deskundig advies op maat.
Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie. Niet goed, geld terug!

Daarom Health2Work

 • Transfer hulpmiddelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen.
 • Waar nodig leveren wij hulpmiddelen persoonlijk én stellen ze in.
 • Deskundige medewerkers geven persoonlijk advies.

Omschrijving

Handicare

Met de OneWaySlide kun je de zorgvrager gemakkelijk in een comfortabelere positie in de stoel of rolstoel helpen zonder zelf veel inspanning nodig te hebben.

OneWay

De glijmat is zo gemaakt dat deze eenvoudig achteruit glijdt, maar voorwaartse bewegingen juist tegenhoud. Vandaar de naam OneWay Slide, de mat glijdt maar één kant op. Doordat de mat maar één kant opglijdt kun je eenvoudig iemand achterin de stoel schuiven zonder dat die persoon terug glijdt.

Te gebruiken met rolstoel

De OneWaySlide is leverbaar met handvaten waardoor je zonder veel inspanning de cliënt in een betere positie kunt trekken. De OneWaySlide is bovendien comfortabel voor de cliënt dankzij het gewatteerde

Aanbevolen door professionals

 • Comfortabel door het zachte, gewatteerde oppervlak
 • Het oppervlak verhindert dat de gebruiker naar voren glijdt
 • Kan met bandjes aan de rolstoel worden bevestigd

Specificaties

Afmeting (L x B x H) 130x45 cm
Lichamelijke klachten Overig
Toepassingsgebied Positioneren in stoel

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Transfers

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat is LRS (Lumbasacraal Radiculair Syndroom)?

Lumbasacraal Radiculair Syndroom is pijn die gevoeld wordt door compressie van de zenuwwortels. Medewerkers die herhaald zware lasten dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) krijgen. Als blijkt dat jij of je collega's meer dan 2 uur aaneengesloten 5kg of meer dan 25 keer achterelkaar 5 kg moet(en) tillen of dragen, het zaak is om maatregelen te nemen. Kijk naar het inzetten van (betere) hulpmiddelen of naar de mogelijkheid om het til- of draagwerk af te wisselen met andere werkzaamheden.

Meer informatie over LRS?

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren