Score Ergo 2308 Cleanroom

Art.nr. SCKT010.100050
Gebruik van de Score Ergo 2308 Cleanroom is ideaal in ruimtes die stofvrij dienen te zijn en te blijven.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Omschrijving

Score

Op hoge werkplekken is de Score Ergo 2308 Cleanroom uitermate geschikt. Daarnaast is de stoel perfect te gebruiken in ruimtes die stofvrij dienen te zijn en te blijven. De stoel is ergonomisch verantwoord en voldoet aan de NEN-EN1335-1 norm met een verstelbare comfortabele voetenplank.

Cleanroom

Dankzij de ESD bekleding verspreid en trekt de stoel geen stof aan. De stoel is bovendien voorzien van een Hepa filter waardoor de zitting bij zitten en verzitten geen stofdeeltjes verspreid door luchtverplaatsing. De Score Ergo 2308 Cleanroom houdt de cleanroom stofvrij.

Aanbevolen door professionals

  • Verstelbare voetenplank
  • Voor stofvrije ruimten
  • Ergonomische werkhouding

Specificaties

Lichamelijke klachten(Lage) rugklachten
PostuurGemiddeld
Type werkplekFlexwerkplek, Vaste werkplek, Zorgomgeving, Industriƫle werkomgeving
ZithoekverstellingNee
RughoekverstellingJa
GewichtsinstellingNee
InstelmogelijkhedenZitdiepte, Hoogte rugleuning, Hoek rugleuning (onafhankelijk van zitting), Hoogte zitting
BedieningsmogelijkheidHandbediening
Type mechaniekSynchromechaniek
Type bekledingESD
KleurZwart
Minimale zithoogte60 cm
Maximale zithoogte85 cm
SchuifzittingJa
RugleuningJa
ArmleggersJa
NeksteunNee
Type onderstelGepolijst aluminium kruisvoet
WielenTrompetvoetjes

Downloads

Productsheet≈1 MBPDFDownloaden

Vragen van klanten over Cleanroomstoelen

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Waarom een ergonomische bureaustoel?

De mens is niet gemaakt om acht uur per dag stil te zitten. Je moet bewegen, vaak van werkhouding veranderen en zoveel mogelijk rechtop zitten, waardoor je ademhaling vergemakkelijkt wordt. Hierdoor wordt je bloed voortdurend voorzien van zuurstof met als gevolg dat je gezondheidsklachten voorkomt en je de hele dag fit en geconcentreerd blijft. Dat is wat wij actief zitten noemen. Maar om actief te kunnen zitten, is een stoel nodig die zich aan jou aanpast, en niet andersom.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren