Lean Chair 469.2 zadelkruk

Art.nr. 103462
De Lean Chair 469.2 geeft ondersteuning bij werkzaamheden waarbij voorover geleund moet worden.
Lees meer..

Aanbiedingsprijs  820,- excl. btw  992,20 incl. btw


Op voorraad

Direct gratis advies: 088 240 00 60 of 
laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Tot 5 jaar garantie. Beste kwaliteit!
  • Persoonlijk advies en service
  • Gratis 30 dagen proefplaatsingen
  • 100% tevredenheidgarantie

Omschrijving

Medisit

De Lean Chair 469.2 is een stoel die steun geeft bij werkzaamheden waarbij je voorover moet leunen dankzij de unieke borststeun.

Meebewegende borststeun

Door de meebewegende borststeun worden de rugspieren ontlast en voorkom je schouderklachten. De tegendruk van de borststeun kan naar wenst ingesteld worden evenals de positie van de zithoek.

Ontwikkeling

De Lean Chair is in samenwerking met het Amphia Ziekenhuis (Breda) ontwikkeld als stoel voor medische behandelingen. Standaard is de Lean Chair 469.2 gestoffeerd met stamskin dat waterafstotend en eenvoudig te reinigen is.

Aanbevolen door professionals

  • Torsosteun
  • Onafhankelijke zithoek en torsohoek
  • Stamskin bekleding

Specificaties

Type bekleding Stamskin
Instelmogelijkheden Hoogte zitting
Minimale zithoogte 59 cm
Maximale zithoogte 78 cm
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Medische zit - Stahulpen

Kunnen matrassen bijdragen aan transfer- en tijdreductie?

Onze matrassen voorkomen of genezen effectief decubitus (doorligplekken). Dit wordt bereikt door te zorgen voor een optimale drukverdeling en het gebruik van diverse soorten hoogwaardig schuim opgesteld in verschillende lagen. De drukverdeling kan per zone van het matras variëren door de diepte, lengte en breedte van de profilering aan te passen. In en tussen de verschillende lagen schuim wordt gezorgd voor een optimale ventilatie. Door de modulaire opbouw van sommige matrassen is het mogelijk om onderdelen te vervangen, wat tijd en kosten bespaard.

Bekijk onze matrassen

Kunnen sta-opstoelen bijdragen in het minimaliseren van fysieke belasting?

Sta-opstoelen minimaliseren fysieke belasting van de verzorgende medewerkers en bevorderd de zelfredzaamheid van de bewoners. Door het unieke sta op systeem kan de gebruiker zelfstandig opstaan en weer gaan zitten. Til- en transferhandelingen worden tot het minimum gereduceerd. Bewoners worden minder afhankelijk van verzorging waardoor er meer tijd over blijft voor andere werkzaamheden, dus naast besparing van fysieke belasting bespaart uw organisatie kostbare tijd.

Bekijk onze sta-op-stoelen

Hoe kan ik de fysieke belasting bij het aanschuiven van eetkamerstoelen tot het minimum reduceren?

Het aanschuiven van eetkamerstoelen gaat veelal gepaard met grote fysieke belasting bij het verplegend en verzorgend personeel. De overheid streeft naar zoveel mogelijk onafhankelijkheid voor de patiënt. Daar waar de patiënt zelf handelingen kan verrichten, is het niet de bedoeling dat verpleegkundigen dit doen. Door de eetkamerstoel aanschuifmodel behoort dit tot het verleden. Onze eetkamerstoel aanschuifmodel maakt het zelfstandig aanschuiven gemakkelijk, indien er toch hulp van een verzorgende bij nodig is wordt de fysieke belasting tot het minimum gereduceerd.

Bekijk onze verplaatshulpmiddelen

Wat betekent Decubitus?

Decubitus zijn wonden die ontstaan bij mensen die langdurig in dezelfde houding liggen of zitten. Wonden ontstaan doordat kleine bloedvaatjes dichtgedrukt worden, waardoor het weefsel te weinig zuurstof en voedingstoffen krijgt. Daardoor sterft het weefsel af. Decubitus wordt ook wel druknecrose, doorligwonden, doorligplekken, drukwonden of bedzeer genoemd.

Bekijk onze oplossingen

Hoe is snoezelen ontstaan?

Snoezelen is ontstaan naar aanleiding van het gevoel van onmacht bij verzorgers ten gevolge van de beperkte communicatie die mogelijk is met dementerende mensen en mensen met een verstandelijke beperking. Deze gevoelens van onmacht namen af toen men ontdekte dat er verbetering mogelijk was. Door het gestructureerd prikkelen van zintuigen ontstaan er concrete aanknopingspunten voor het aanbieden van activiteiten en het leggen van contacten. Snoezelen bevordert de relatie met de verzorger en de omgeving zodat het gedrag positief beïnvloed wordt en een sfeer van veiligheid en geborgenheid ontstaat.

Meer over snoezelen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren