Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Het belang van een goede baliewerkplek

Het belang van een goede baliewerkplek

In bijna elk kantoor vind je een baliewerkplek, maar niet allemaal zijn ze ergonomisch ingericht. Baliemedewerkers spenderen gemiddeld zo'n 40 uur per week achter hun werkplek. Dus het is van vitaal belang dat ze een comfortabele en ergonomische werkplek hebben. Een goed afgestelde werkplek vermindert op de lange termijn lichamelijke klachten. Ontdek in deze blog meer over de voordelen van een ergonomisch ingerichte baliewerkplek.

Waarom een ergonomische baliewerkplek

Als je werkplek niet goed is ingericht, verhoogt dit de kans op RSI/KANS klachten. Symptomen hiervan kunnen variëren, maar de meest voorkomende klachten zijn:

  1. Pijn aan de armen, nek en/of schouder.
  2. Gevoeligheid of een brandend gevoel in de spieren.
  3. Tintelingen en gevoelloosheid. Dit kan bijvoorbeeld in de handen, vinger of polsen voorkomen.
  4. Een gevoel van zwakte in de handen of armen, waardoor het vasthouden van voorwerpen lastig kan zijn.
  5. Vermoeidheid als gevolg van een ongunstige houding.

Herken je één of meerdere van de bovenstaande klachten? Dan heb je waarschijnlijk je werkplek verkeerd ingericht. Maar liefst 43% van de kantoormedewerkers heeft last van RSI-klachten. Het is belangrijk dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Langdurig aanhouden van klachten zorgt uiteindelijk veel voor uitval van medewerkers binnen een bedrijf. De werknemer zal een (langdurig) hersteltraject moeten volgen, en de werkgever staat voor de uitdaging om zijn/haar werkplek te vullen. Naast dat het uitvallen van de werknemer vervelend is, zijn er ook bijkomende kosten. Denk aan de kosten zoals: ziekteverzuim, extra loonkosten maar ook de re-integratiekosten.

Baliewerkplekken Health2Work

Het begint met een goed ingerichte werkplek

Een goede werkplek is niet alleen goed voor het verlagen van het ziekteverzuim. Het zorgt er ook voor dat medewerkers met meer plezier naar het werkgaan. Een belangrijk onderdeel van de werkplek is een baliestoel. Een goede baliestoel is belangrijk omdat het de comfort, ergonomie, productiviteit en welzijn van de medewerkers bevordert. Het investeren in kwalitatieve stoelen kan op de lange termijn leiden tot tevreden en gezonde medewerkers, wat de algehele prestaties en reputatie van een organisatie ten goede komt.

Onze baliestoelen

Health2Work heeft een goede selectie aan baliestoelen. Bijvoorbeeld de Score Ergo 2302. Dit is een ergonomisch verantwoorde NEN-EN1335-1 bureaustoel met een in hoogte verstelbare voetenring. De stoel heeft een verstelbare rug- en zithoek en draagt daarmee bij aan een gezonde werkomgeving. Benieuwd naar de andere baliestoelen? Op onze website vind je het gehele assortiment.

Een geschikt bureau voor jouw baliewerkplek

Naast goed zitten, is ook het juiste bureau erg belangrijk. Een goed bureau draagt bij aan de gezondheid, flexibiliteit en bewustwording van sedentair gedrag. Gedurende dag zitten kantoor medewerkers 6-8 uur. De zit-sta bureaus worden steeds populairder, door de mogelijkheid om het bureau op de juiste hoogte in te kunnen stellen. Wanneer je te lang hebt gezeten kan je hem eenvoudig instellen op staan hoogte. De Ergodesk E2C is een populaire keuze onder de sta-zit bureaus vanwege zijn gebruiksvriendelijkheid. Je tovert elke flexplek eenvoudig om met één druk op de knop. De vergelijkbare Ergodesk E2CM is ook ­­uitgerust met geheugenmodule om verschillende werkbladhoogten te onthouden.

Ergodesk e2c elektrisch verstelbaar bureau - Baliewerkplekken

Een opgeruimde werkplek voor een hogere productiviteit

Een goede werkplek zorgt naast comfort ook voor een hogere productiviteit en betere prestaties. Door het ondersteunen van de lichaamshouding kunnen werknemers zich beter concentreren en efficiënter werken. Ook zorgt een georganiseerde en opgeruimde werkplek voor een betere concentratie. Door gebruik te maken van een documenthouder en laptophouder houd je je werkplek georganiseerd.

Bij het inrichten van je baliewerkplek is het belangrijk om rekening te houden met kleinere hulpmiddelen die gauw over het hoofd worden gezien. Zoals onder andere headsets voor het telefoneren en een voetensteunen.

Neem contact op

Benieuwd hoe jij je baliewerkplek naar een hoger niveau kunt tillen? Heb je vragen over onze diensten en/of producten? Neem contact op met onze ergonomische medewerkers. Zij denken graag met je mee.

Neem contact op
Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon

Relevante blog posts

Baliewerkplek: maak een goede eerste indruk
Baliewerkplek: maak een goede eerste indruk

Een goede indruk begint bij binnenkomst. De entree, de baliewerkplek en de ontvangstruimte geven een eerste indruk van de organisatie, het visitekaartje van de organisatie....

Een goed ontvangst maakt het verschil!
Een goed ontvangst maakt het verschil!

Een ontvangst bij een organisatie begint al voordat de bezoeker je organisatie binnenstapt. Een duidelijke website, goede routebeschrijving en bewegwijzering helpen bij een...