Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

‘SZW: 5 miljoen voor duurzame inzetbaarheid in het MKB’

‘SZW: 5 miljoen voor duurzame inzetbaarheid in het MKB’

Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en voorzitter MKB-Nederland tekenen intentieverklaring over duurzame inzetbaarheid. Minister Lodewijk Asscher en de voorzitter van MKB-Nederland hebben op 8 september een intentieverklaring getekend om de duurzame inzetbaarheid van werknemers in het midden- en kleinbedrijf te stimuleren.

In een goede werkomgeving is een goede bureaustoel van essentieel belang. Dit verhoogt de productiviteit en reduceert lichamelijke klachten van medewerkers. De verhoging van de AOW-leeftijd en de vergrijzing van de beroepsbevolking maken het nodig dat werkgevers serieus in werknemers investeren en dat werknemers op hun beurt bereid zijn te leren, zich aan te passen en te ontwikkelen.

Duurzame inzetbaarheid realiseren

Beleid gericht op duurzame inzetbaarheid vraagt om ruimte voor scholing, ontwikkeling van nieuwe kennis en vaardigheden, een gezonde werksfeer én het terugdringen van ziekteverzuim.

Minister Asscher stelt voor de komende vier jaren vijf miljoen euro beschikbaar aan MKB-Nederland.

RH Logic 400 Meer informatie

Bron: Rijksoverheid

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Wijzigingen in de nieuwe Arbowet
Wijzigingen in de nieuwe Arbowet

De nieuwe Arbowet komt eraan. Met de nieuwe Arbowet wil het kabinet een verbetering aanbrengen in het beleid van de Arbeidsomstandighedenwet voor werknemers en werkgevers. ...