Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Zitten is ongezond!

Zitten is ongezond!

Langdurig zitten is ongezond en kan zelfs dodelijk zijn. Het is belangrijk om het zitten gedurende de werkdag regelmatig te onderbreken door staan of bewegen. Mensen die meer dan 10 uur per dag zitten, hebben een 40 tot 60 procent hogere kans op sneller overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten.

Het is dus van belang om uw medewerkers regelmatig op te laten staan uit de bureaustoel. Dit geldt ook voor de sportieve medewerkers die ‘s avonds sporten. Het sporten na een dag veel te lang zitten, is natuurlijk goed en levert gezondheidswinst. Desondanks verkleint dit niet de kans op sneller overlijden als gevolg van het te lange zitten. Dan is de kans net zo groot als iemand die nooit sport, maar minder dan 8 uur per dag zit.

Om werkplekken meer dynamisch te maken, zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld elektrisch verstelbare zit-stabureaus. Klik hier als u meer wilt weten over deze oplossingen.

Onlangs heeft Hidde van der Ploeg van het VUmc onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van sedentair gedrag ofwel langdurig zitten. Lees hier meer over het onderzoek.

Zit-stabureaus Laat mij adviseren
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Bewegend zitten
Bewegend zitten

‘Stimuleer mensen meer te bewegen en minder stil te zitten’, dat is het advies van de Gezondheidsraad aan onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Volgens...

Productiever door beweging
Productiever door beweging

Bewegen is gezond, dat weet iedereen, maar wat voor invloed heeft dynamisch werken nou precies? Wat zijn de gezondheidsrisico’s van langdurig zitten, hoe kan je het voorkom...

Dynamisch werken; kleine beetjes maken het verschil!
Dynamisch werken; kleine beetjes maken het verschil!

Staand werken, beweegmomentjes inlassen of af en toe een half uurtje op de bureaufiets; in veel kantooromgevingen is dynamisch werken al geïntegreerd. Dit...