Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hoe kabelmanagement op kantoor jouw werkplek transformeert

Hoe kabelmanagement op kantoor jouw werkplek transformeert

In elk kantoor speelt technologie een grote rol, veel techniek brengt ook verschillende kabels met zich mee. Zonder goed kabelmanagement kan dit snel veranderen in een bron van onrust en frustratie. Het slim organiseren van kabels is niet alleen belangrijk voor een opgeruimd bureau, maar het is ook de sleutel tot een rustige en meer productieve werkomgeving. In deze blog vertellen we je graag meer over het belang van kabelmanagement.

Wat is kabelmanagement op je kantoor werkplek?

Kabelmanagement omvat het organiseren en wegwerken van kabels op de werkplek om een nette, veilige, en efficiënte omgeving te creëren. Kabelmanagement is meer dan alleen een net overzicht; een goed beheer van kabels kan ook bijdragen aan het verminderen van struikelgevaren en het verbeteren van de toegankelijkheid van apparatuur.

Wat levert kabelmanagement op voor het personeel?

Kabelmanagement, wat onderdeel is van clean desk beleid, levert personeel als organisatie verschillende voordelen op. Een goed opgeruimd bureau zorgt voor rust op de werkvloer, wat ervoor zorgt dat personeel minder wordt afgeleid door omgevingsprikkels. Dit leidt ertoe dat werknemers zich beter kunnen concentreren op hun taken, wat de productiviteit en efficiëntie aanzienlijk verhoogt. Bovendien draagt een georganiseerde omgeving bij aan een gebalanceerd stressniveau, aangezien werknemers gemakkelijker benodigdheden en documenten kunnen vinden zonder tijd te verliezen. Dit verhoogde gevoel van controle en overzicht stimuleert niet alleen de gemoedstoestand van het personeel, maar bevordert ook een professionele uitstraling van de werkplek.

Overzichtelijke werkplek met tools voor kabelmanagement

Punten waar je op kunt letten bij effectief kabelmanagement:

  • Flexibiliteit: kies voor oplossingen die makkelijk aanpasbaar zijn. Je behoeften kunnen veranderen naarmate je meer apparatuur toevoegt of je werkplek opnieuw inricht.
  • Toegankelijkheid: zorg ervoor dat kabels die je regelmatig moet loskoppelen, zoals die van laptops of mobiele telefoons, gemakkelijk bereikbaar blijven.
  • Veiligheid: let op dat je kabels niet te strak bundelt of buigt. Dit kan de bekabeling beschadigen en de veiligheid van je werkplek in gevaar brengen.

Hoe ruim je je kabels eenvoudig op van de werkplek

Stap 1:

begin met het identificeren van alle kabels op je bureau en label deze. Dit helpt bij het snel identificeren en maakt toekomstige aanpassingen makkelijker.

Stap 2:

gebruik kabelslang, klittenband of speciale kabelgoten om kabels te bundelen en te leiden waar deze niet in de weg zitten. Dit vermindert de wirwar en maakt je bureau overzichtelijker.

Stap 3:

overweeg het gebruik van onder-desk trays of kabelmanagementboxen om overtollige lengtes kabel netjes weg te werken en te beschermen tegen beschadiging of verstrikking.

Bekijk hier de kabelmanagement oplossingen.

Door deze stappen te volgen, creëer je een werkplek die niet alleen efficiënter is, maar ook esthetisch aangenamer.

Meer informatie?

Wil je meer weten over hoe je jouw kantoorruimte nog efficiënter en comfortabeler kunt maken? Ontdek onze kabelmanagement oplossingen voor een georganiseerde en opgeruimde werkplek.

Kabelmanagement oplossingen
Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon

Relevante blog posts

'Clear and Clean desk' werken
'Clear and Clean desk' werken

Een schoon en opgeruimd bureau heeft vele voordelen, lees hier alles over deze voordelen.Uiteraard betekent het ook dat de werkplek netjes wordt opgeruimd en schoonge...

Werkplekinrichting bij de NPO
Werkplekinrichting bij de NPO

Pieter Veen, gebouwenbeheerder bij NPO, vertelt over Health2Work De Nederlandse Publieke Omroep (NPO) is verantwoordelijk voor de Nederland...