Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hoe verbeter je het kabelmanagement op jouw werkplek?

Hoe verbeter je het kabelmanagement op jouw werkplek?

Herken jij dat jouw bureau vaak een chaos is van kabels? Kabels die jouw werkplek vanuit de wand of de vloer voorzien van stroom en data zijn in principe altijd zichtbaar. Deze kabels kunnen niet alleen voor chaos zorgen, maar ook voor stofophopingen en kabelbreuken.

Health2Work helpt je graag met hoe jij het kabelmanagement kan verbeteren op jouw werkplek. Lees in deze blog meer over Kabelmanagement.

Een kabelgoot

Om het kabelmanagement te verbeteren kun je kiezen voor een kabelgoot. De kabelgoot zorgt ervoor dat stekkers en stekkerblokken netjes zijn weggewerkt. Als je jouw bureau wil verstellen blijven er geen kabels vast zitten of ergens achter haken. Door het gebruiken van een kabelgoot ontstaat een nette werkplek

Cableflex kabelslang

De Cableflex verzameld alle kabels en het voorkomt dat meerdere draden die onoverzichtelijk van het stroompunt naar je bureau worden geleid. Door het gebruiken van de Cableflex ontstaat er één draad. Dit zorgt voor meer overzicht en een nette werkplek. Als je gebruik wilt maken van één van de kabels kunnen deze eenvoudig uit de Cableflex worden gehaald.

Powerdot

Om een stroompunt te vinden moet je vaak onder je bureau kruipen, niet ideaal. Het is dan handig om je bureau te voorzien van USB- aansluiting zodat je eenvoudig je telefoon of andere apparatuur kunt opladen en aansluiten. Je kan ook kiezen voor een powerdot met USB-, en stekkeruitsluiting, zodat je andere apparaten kan opladen die geen USB- aansluiting hebben.

Draadloze oplader

Door het verminderen van kabels creëer je meer rust op jouw werkplek, de draadloze oplader voor jouw telefoon kan hierbij helpen. De oplader vervangt de kabels, daarnaast kan je gemakkelijk je telefoon opladen. Zo vergeet je nooit meer je oplader naar jouw werkplek.

Bachmann GST-stekkerblok

De Bachmann is niet zomaar een stekkerblok, het is namelijk een GST- stekkerblok. Dit is een stekkerblok die je eenvoudig kunt doorkoppelen aan een ander stekkerblok. Als je meerdere stroompunten hebt koppel je simpel een extra stekkernlok eraan. Zo houd je kabels goed georganiseerd en verbeter je het kabelmanagement.

Meer weten?

Door het verbeteren van kabelmanagement creëer je meer rust op jouw werkplek waardoor je beter kan concentreren. Wil je meer informatie over kabelmanagement en hoe je deze kan verbeteren? Neem dan gerust contact op met een van onze ergonomische adviseurs. Wij helpen je graag om tot de juiste oplossing te komen.

Gymoon Van Oostveen
Gymoon Van Oostveen

Gymoon werkt sinds 2014 als ergonomisch adviseur bij Health2Work. Klanten helpen aan een goed ingerichte werkplek, dat vindt Gymoon mooi aan z’n werk. “Als je nagaat dat je zo’n 8-9 uur doorbrengt op je werk, is een goed ingerichte werkplek erg belangrijk.” Gymoon woont samen met zijn vrouw en twee kinderen in Leeuwarden. Naast zijn werk is hij graag sportief bezig: hij houdt van wielrennen en voetballen. Ook fluit hij regelmatig een voetbalwedstrijd.

Ga naar alle blog berichten van Gymoon

Relevante blog posts

Hoe kabelmanagement op kantoor jouw werkplek transformeert
Hoe kabelmanagement op kantoor jouw werkplek transformeert

Ontdek hoe kabelmanagement je werkplek kan transformeren met onze praktische tips. Waardoor je werkplek niet alleen netter wordt, maar je werkomgeving ook veiliger en produ...