Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hybride Werken: overal en altijd ergonomisch aan het werk

Hybride Werken: overal en altijd ergonomisch aan het werk

Er vindt een verschuiving plaats in ergonomieland. Door de komst van het coronavirus zijn diverse trends en ontwikkelingen op het gebied van werkomgevingen en hybride werken in een stroomversnelling geraakt. Steeds meer werknemers kunnen zelf hun werkplek kiezen, op basis van de werkzaamheden die worden uitgevoerd. Hoe dit precies werkt? Lees snel verder.

Wat is Hybride Werken?

Hybride Werken staat voor het flexibel kiezen van de locatie waar het werk plaatsvindt. Hybride Werken bestaat uit gedeeltelijk thuiswerken en gedeeltelijk op kantoor werken. In essentie geeft Hybride Werken de medewerker de vrijheid om overal en altijd ergonomisch te kunnen werken. Hierbij staat het type taak (en bijbehorende doel) centraal: Het type taak bepaalt de locatie van uitvoering. Zo is het Ontmoetingskantoor bijvoorbeeld geschikt voor het ontmoeten van teamleden en klanten. De thuiswerkomgeving is weer geschikter voor taken waarbij concentratie een must is. Het kantoor van de toekomst en de thuiswerkplek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en in beide omgevingen staan circulariteit en ergonomie centraal.

De voordelen van Hybride Werken

Hybride Werken combineert de beste elementen van kantoor- en thuiswerken. Wat leidt tot:

  • Meer werkplezier; de werknemer heeft meer regie over zijn werkomgeving en werkdag.
  • Hogere productiviteit; de juiste werkomgeving wordt gecombineerd met de bijpassende taak
  • Een bijdrage aan een duurzame maatschappij; minder woon- werkverkeer door het verhoogde thuiswerken
  • Hogere productiviteit; de werkomgeving sluit beter aan bij de taken, wat leidt tot meer focus en verhoogde resultaten

Wat betekent Hybride Werken voor kantoor?

Met de komst van het thuiswerken verandert de rol van het kantoor. Het traditionele concept van de werkplekkenfabriek verdwijnt langzaam naar de achtergrond. Zowel aan de functie van het kantoor als aan de herkomst stellen we andere eisen.

Kantoor als ontmoetingsplek

Elkaar ontmoeten, samenwerken en tijd met elkaar doorbrengen zijn belangrijke aspecten van het ontmoetingskantoor. Het is de nieuwe kantooromgeving die werkgroepen, overleggen, brainstormsessies en ontspanning mogelijk maakt. Daarnaast is het ontmoetingskantoor de centrale plaats waar de identiteit van de organisatie kan worden uitgedragen en de verbinding met de werknemer plaatsvindt: het creëren van het wij-gevoel.

Het ontmoetingskantoor bestaat uit flexibele werkplekken, inspiratieruimtes en dynamische werkplekken. De sfeer op de werkplek en het kantoor bepaalt de relatie, samen met het contact met collega’s en anderen. Het ontmoetingskantoor bevat dan ook verschillende ontmoetingsplekken, zowel voor team- als projectbijeenkomsten of voor concentratie en bezinning. Hierbij is het een belangrijk aspect dat je als werkgever de werknemer de mogelijkheid biedt om de werkplek, passend bij de werkzaamheden te kiezen.

Vitaliteit en circulariteit

Daarnaast wordt moeite gedaan om de vitaliteit van de medewerker te bevorderen en staat circulariteit centraal: fysiek verantwoord zitten, staan en lopen op meubilair waarvan de herkomst is te herleiden.

Ontdek het Circulaire Ontmoetingskantoor

Wat betekent Hybride Werken voor thuiswerken?

Thuiswerken is voor veel mensen een structureel onderdeel van de werkweek geworden. Wij verwachten dat deze trend ook na het coronavirus zal doorzetten. Het belang van een goede werkplek wordt vaak onderschat bij thuiswerken. Een verkeerd ingestelde werkplek kan zorgen voor rug-, nek- en armklachten. Daarom vinden wij het belangrijk dat je op een ergonomisch verantwoorde manier thuis kunt werken. Lees het Stappenplan Gezond Thuiswerken voor gratis tips om op een gezonde manier thuis te werken.

Alles voor een gezonde thuiswerkplek

Wat is de ideale verhouding tussen thuiswerken en op kantoor werken?

De ideale verhouding tussen thuiswerken en kantoor is niet te definiëren. Het is belangrijk om het type taak en bijbehorende doel centraal te stellen en gebaseerd daarop de werkomgeving te bepalen. Hierdoor is er altijd sprake van maatwerk.

Ontdek ons productaanbod

Wat betekent Hybride Werken voor jouw organisatie? Health2Work faciliteert en denkt mee over Hybride Werken, zodat medewerkers gezond en efficiënt aan de slag blijven en werkgevers volledig ontzorgd worden.

Bekijk nu ons productaanbod

Wil jij ook overal en altijd ergonomisch kunnen werken?

Health2Work denkt graag met je mee over hybride werken binnen jouw bedrijf! Wil je meer weten over Hybride Werken, ergonomisch thuiswerken of het Circulaire Ontmoetingskantoor? Neem dan contact met ons op en ontvang binnen 24 uur een reactie.

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine