Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De favoriete stoel van Arbo adviseurs

De favoriete stoel van Arbo adviseurs

Marijke de Roo is key accountmanager bij Flokk. Flokk is marktleider in Europa op het gebied van ontwerp, ontwikkeling en productie van kantoormeubilair. Marijke zet zich dagelijks in voor vitaliteit en gezondheid op de werkvloer. Een dynamische en goed instelbare bureaustoel zorgt voor veel comfort op je werkplek en een gezonde werkhouding. Nieuwsgierig naar de lievelingsstoel van arbo adviseurs? Marijke vertelt wat de RH Logic 400 zo uniek en geliefd maakt.

Waarom is deze stoel de lieveling van Arbo adviseurs?

Health2Work en Flokk werken veel samen en delen de kennis en hun grote hart voor ergonomie. De RH Logic 400 is een luxe instelbare bureaustoel die vrijwel iedereen de juiste ondersteuning biedt en zorgt voor vermindering van klachten. Zo vertelt Marijke: ‘Deze stoel biedt alle ondersteuning en bewegingsvrijheid die nodig is voor een gezonde werkdag en om klachten als gevolg van langdurig zittend werkt te verminderen.’ De stoel is de lievelingsstoel van ergonomen en arbo-adviseurs doordat de stoel zeer veel individuele instelmogelijkheden, de juiste ondersteuning en beweging biedt. De RH Logic 400 is ontworpen voor en door mensen met specifieke klachten, de stoel werkt probleemoplossend.

(thuis) Werken, hoe zit je goed en gezond?

Op de vraag of ergonomische bureaustoelen ook populairder zijn geworden, geeft Marijke het volgende antwoord: ‘De coronacrisis heeft ons nog meer bewust gemaakt van het belang van een goede instelbare werkplek. Als gevolg van Corona zijn we gemiddeld twee uur per week meer gaan werken, voornamelijk thuis. Hoe zit je goed en gezond is een vraag die veel naar voren is gekomen. Veel klachten worden voorkomen of verholpen door een dynamische en goed instelbare bureaustoel die zorgt voor meer beweging en variatie op de werkplek. De RH Logic 400 heeft anatomisch voorgevormde kussens, hierdoor wordt je lichaam gelijkmatig ondersteund waardoor de druk afneemt. De RH Logic 400 bureaustoel is erg comfortabel en heeft de perfecte combinatie tussen beweging en ondersteuning. Na 5 weken ervaar je zelfs 50% minder fysieke spanning van je nek en schouders**.’

“**Chalmers University of Technology & Ergonomhuset in

Gothenburg, in samenwerking met de Universiteit van Stockholm.*

Waarom zijn stress en houding met elkaar verbonden?

Wat maakt de RH Logic 400 zo uniek? Marijke geeft aan dat dit te maken heeft met het unieke mechaniek: ‘De RH Logic 400 heeft het unieke 2PP kantelmechanisme. Dit bewegingsmechaniek stimuleert de natuurlijke manier van bewegen. Vanuit je heupen, knieën en voeten. De manier van bewegen van dit mechanisme is frictieloos en dus zeer gemakkelijk. Het uitgangspunt van de RH Logic 400 is een rechtop zittende houding, door deze houding wordt de druk op de wervelkolom gelijkmatig verdeeld waardoor er geen overbelasting is. In een rechtop zittende houding kantelt je bekken automatisch, hierdoor zit je in een natuurlijke positie (ook wel natuurlijke S-vorm genoemd). Deze houding zorgt voor meer longinhoud, wat goed is voor een ontspannen ademhaling. Een diepere ademhaling heeft een positieve invloed op stressvermindering. Het is wetenschappelijk bewezen dat houding en stress onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn.

Maak je stoel helemaal uniek!

Wil je nog meer comfort en je stoel meer allure geven? Kies dan voor een neksteun en krijg extra ondersteuning voor je nek. Is je postuur wat smaller en kleiner? Dan kun je kiezen voor een medium rugleuning, zodat de stoel perfect aansluit op jouw lichaam.

Contact

Wil je meer weten over de RH Logic 400? Of wil je de bureaustoel 30 dagen gratis in je eigen werkomgeving uitproberen?

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine