Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Praktijkervaring met exoskeletten

Praktijkervaring met exoskeletten

In het artikel Praktijkervaring met exoskeletten in Human Factors vertel ik samen met mijn collega's Floris en Agnes over praktijkervaringen met exoskeletten. Met regelmaat zijn er de afgelopen jaren exoskeletten geïntroduceerd op de markt. Exoskeletten bieden steeds vaker een oplossing voor fysieke overbelasting. In werksituaties waar bijvoorbeeld veel boven de macht gewerkt wordt, waar veel statische of repeterende bewegingen worden gedaan of waar op vaste hoogte wordt gewerkt, zoals aan een lopende band, kan een exoskelet worden ingezet. Er zijn verschillende soorten exoskeletten met elk hun eigen toepassingsmogelijkheden.

Lees in het artikel verder over exoskeletten in de praktijk
Linda Ten Katen
Linda Ten Katen

Linda is adviseur arbeid en gezondheid en heeft niet alleen affiniteit met ergonomie, maar ook met de zorg. Ze vindt dat de werkomgeving in de zorg een positieve impuls nodig heeft waardoor met minder mensen meer werk kan worden verricht. Linda licht toe: “Met slimme oplossingen voor tillen, transfers, werken op hoogte en de inrichting van zorgorganisaties kan er veel efficiënter én effectiever gewerkt worden.” Ze verzorgt ook veel workshops namens Health2Work.

Ga naar alle blog berichten van Linda

Relevante blog posts

Ironhand geeft kracht in handen terug
Ironhand geeft kracht in handen terug

Handen zijn kwetsbare en onmisbare onderdelen van je lichaam. Krachtverlies in de hand beperkt je enorm in je werkzaamheden en heeft grote invloed op je dagelijkse handelin...