Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Terugblik vakbeurs facilitair 2019

Terugblik vakbeurs facilitair 2019

Van woensdag 23 tot en met vrijdag 25 januari was de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer in Utrecht. Health2Work stond hier dit jaar voor de 13e keer op rij. Op onze stand hebben we innovaties laten zien, veel mensen geïnspireerd om dynamisch te werken, geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van inrichten van gezonde werkomgevingen en het gezond en fit houden van medewerkers. Kortom, veel nieuws!

Enthousiaste reacties

Onze stand is druk bezocht en we kregen veel leuke reacties van bezoekers. De innovatieve exoskeletten trokken veel aandacht en zijn door verschillende mensen uitvoerig getest. Wij kijken terug op een zeer geslaagde beurs en hopen dat een bezoek aan onze stand waardevol is geweest.

Innovaties

Fitcoins

Voorafgaand aan de beurs hebben we onze klanten uitgenodigd om Fitcoins te verdienen door stappen te zetten. We hebben tijdens de beurs een aantal exemplaren van de verticale Unimouse ‘verkocht’ voor Fitcoins die onze klanten door het zetten van stappen hadden verzameld. Het Fitcoin ecosysteem is zeer geschikt voor bedrijven, waarvan de medewerkers het grootste gedeelte van de dag zittend op kantoor doorbrengen.

Nederlandse werknemers brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziekten en diabetes. Ook lopen we een groter risico op een depressie of burn-out. Bewegen kan deze risico’s tegengaan. Als we niet oppassen dan heeft 62% van de volwassen Nederlanders in 2040 overgewicht. Gezond gedrag kun je stimuleren door dit te belonen. Dit doen wij met het Fitcoin Ecosysteem.

Skelex en Chairless Chair

Veel bezoekers hebben onze exoskeletten zelf kunnen ervaren. Zij hebben ervaren dat een exoskelet het lichaam veel minder belast bij bepaalde werkzaamheden. Tijdens de beurs hebben we veel aanvragen voor uitgebreide demonstraties gekregen van organisaties in een verscheidenheid aan branches. Bouw-, tuin- of industriële sector. Iedereen ziet de potentie van de exoskeletten.

Een exoskelet kan ingezet worden voor medewerkers met fysieke klachten, waardoor zij het werk weer kunnen hervatten, maar nog verstandiger is het om bij fysiek zware arbeid preventief een exoskelet te gebruiken, zodat je de klachten voorkomt.

‘Ik voel me net de hulk met dit skelet’ of ‘Zo kan ik wel tot mijn zeventigste doorwerken’ waren veelgehoorde reacties.

‘Circulaire’ akoestiek

Industriële lamp

Als je onze stand hebt bezocht, heb je ongetwijfeld de industriële lampen zien hangen. Deze lampen zijn gemaakt van gerecycled materiaal en 100% recyclebaar. Een blikvanger voor elk interieur met een positief effect op de akoestiek. De lamp is verkrijgbaar in verschillende afmetingen. De lamp hang je aan het plafond met een staalkabel en wordt geleverd met een ‘strijkijzersnoer’ en een dimbare ledlamp.

Plafondpanelen

Veel kantoorgebouwen zijn voorzien van systeemplafonds. Voor deze plafonds hebben we een heel eenvoudige oplossing om de akoestiek te verbeteren. Onze geluidsabsorberende plafondtegels kun je snel en eenvoudig monteren. Daarmee heb je een perfect akoestisch plafond gecreëerd in een handomdraai.

Akoetisch flyby bureauscherm

Akoestische panelen tussen bureaus zijn geen innovatie meer, maar de panelen van onze leverancier Opnieuw zijn toch uniek. Deze worden namelijk gemaakt van oude bureaubladen en gevuld met gerecycled akoestisch materiaal. De productie van deze akoestische wanden wordt uitgevoerd door medewerkers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Hiermee hebben we een volledig circulair en duurzaam product.

Nieuwe ergonomiegids

Tijdens de vakbeurs Facilitair en Gebouwbeheer hebben we ook de nieuwe Ergonomiegids gelanceerd. Dé Ergonomiegids is een waardevol naslagwerk over gezond en efficiënt werken. Ook in deze uitgave staan weer extra veel handige tips, nieuwe producten en achtergrondinformatie over werken in de kantoor- zorg- en industriële werkomgeving.

Ik kom graag in contact met Health2Work
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Praktijkervaring met exoskeletten
Praktijkervaring met exoskeletten

Exoskeletten bieden een oplossing voor overbelasting door fysiek zware werkzaamheden, denk aan werken boven je macht, repeterende of statische bewegingen en tillen, duwen e...