Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Gezonder gedrag stimuleren met Fitcoins

09 januari 2019
Laatste wijzigingsdatum: woensdag 29 apr. 2020
Gezonder gedrag stimuleren met Fitcoins

Hoeveel mensen starten het nieuwe jaar met het goede voornemen om meer te gaan bewegen en hoeveel mensen houden dit ook daadwerkelijk vol? Wij maken de kans van slagen groter door mensen te belonen voor meer beweging. Het Fitcoin ecosysteem is hiervoor de basis. Het systeem is zeer geschikt voor bedrijven waarvan de meeste medewerkers de dag veelal zittend op kantoor doorbrengen.

Technologie inzetten om meer te bewegen

Nederlandse werknemers brengen gemiddeld 8,7 uur per dag zittend door. Dit verhoogt de kans op het ontwikkelen van bijvoorbeeld hart- en vaatziektes en diabetes. Ook lopen we een groter risico op een depressie of burn-out. Bewegen kan deze risico’s tegengaan. De toekomst is niet rooskleurig: als we niet in beweging komen, heeft 62% van de volwassen Nederlanders in 2040 overgewicht. Verontrustende cijfers, als je het mij vraagt. Maar er is gelukkig ook goed nieuws! Met kleine stapjes kunnen we namelijk grote veranderingen teweegbrengen. Waar enerzijds technologie ervoor zorgt dat we minder hoeven te bewegen, kan diezelfde technologie ons ook stimuleren meer te bewegen en gezonder gedrag te vertonen! Dat is meer dan de moeite waard lijkt mij.

Meer en vaker bewegen

Door stappen te zetten, verdien je fitcoins. De stappen worden in de ItsMyLife app bijgehouden en daarin ontvang je ook de fitcoins. De stappen worden bijgehouden via je telefoon, maar je kunt ook een FitBit, Garmin of Apple Watch koppelen aan de app. Dan tellen de stappen ook mee als je de telefoon niet bij je hebt en verdien je nog meer Fitcoins.

Bedrijven, gemeenten en onderwijsinstellingen die hun medewerkers op positieve manier willen stimuleren om meer te bewegen, kunnen een eigen Fitcoin ecosysteem opzetten. De medewerkers worden door de combinatie van feedback vanuit de app en (eventueel) een stappenteller bewust van hun zit- en beweeggedrag. Daarbij kan de organisatie zelf een catalogus met ‘gezonde’ producten en diensten samenstellen. Deze producten en diensten kunnen met de verdiende Fitcoins worden aangeschaft.

Het eco-systeem geeft je als deelnemer inzicht in je gezondheid en zitgedrag, vergroot kennis, zet aan tot actie, motiveert en verbindt.

Samenwerking NL staat Op

NL Staat Op is een collectief initiatief van ONVZ, SAP, Vitaal Breda, Its My Life en Health2Work. Onze doelstelling is om volwassen Nederlanders minder te laten zitten. Concreet willen we de zittijd van 8,7 uur per dag verlagen naar minder dan 4 uur per dag. Het Fitcoin ecosysteem draagt hieraan bij door gezond gedrag te belonen! We gaan in kleine stappen grotere veranderingen teweegbrengen als het gaat om minder zitten en meer bewegen.

Fitcoins inwisselen voor gezonde producten

De Fitcoins kun je inwisselen voor producten uit de gezondheidscatalogus. De catalogus kan door een organisatie zelf samengesteld worden. Voorbeelden van producten zijn workshops gezond beeldschermwerk, voorlichting stressvermindering, toegang tot het zwembad, recepten en ingrediënten voor een gezonde maaltijd, etc.

Hierdoor ontstaat een zelfvoorzienend ecosysteem dat gezond gedrag stimuleert en tegelijkertijd waarde creëert. Fitcoins helpen je bewustzijn te vergroten om vaker in beweging te komen! Op deze manier maken we een gezonde keuze ook echt een makkelijke keuze.

Fitcoins gebruiken in je eigen organisatie?

Wil jij graag gezond gedrag stimuleren bij je eigen organisatie met behulp van fitcoins? Neem via onderstaand formulier contact met ons op en ontdek de mogelijkheden.

Neem via deze button contact met ons op en ontdek de mogelijkheden
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur en verantwoordelijk voor de verkoop en marketing. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 10 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris