Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Waarom gebruik je een laptop standaard?

Waarom gebruik je een laptop standaard?

Tegenwoordig brengen wij het grootste gedeelte van de werkdag door achter een laptop. Een nadeel van het gebruik van een laptop is dat je niet in staat bent om toetsenbord en beeldscherm onafhankelijk van elkaar te positioneren. Hierdoor is een ergonomische verantwoorde opstelling van toetsenbord (juiste afstand) en beeldscherm (juiste hoogte) niet mogelijk. Met een laptop standaard kun je het beeldscherm op de door jou gewenste hoogte instellen. Hierdoor wordt de kijkafstand korter en wordt het beeldscherm op de juiste hoogte gepositioneerd. Onnodige oog- en nekbelasting wordt zo voorkomen. Lees in deze blog waarom je een laptop standaard gebruikt.

Waarom gebruik je een laptop standaard

Een slechte houding tijdens het werken kan leiden tot langdurige gezondheidsproblemen, waaronder rug- en nekklachten. Een laptop standaard is ontworpen om je laptop op een optimale hoogte en hoek te plaatsen. Hierdoor wordt vooroverbuigen verminderd waardoor de druk op je nek en rug afneemt. Onderzoek toont aan dat het gebruik van een laptop in combinatie met een laptop stand, een externe ergonomische muis en een apart ergonomisch toetsenbord ruim 20% verbetering oplevert in comfort en 30% minder nekbelasting. Ook wordt de productiviteit 15% hoger door gebruik te maken van een losse muis, extern toetsenbord en een laptop standaard.

Wettelijke bepaling gebruik laptop

Volgens de Nederlandse Arbeidsomstandighedenregeling (art. 5.1) mag je niet langer dan 120 minuten per dag met een laptop (zonder accessoires) werken. Als je een extern toetsenbord en muis gebruikt vervalt deze wettelijke beperking van 120 minuten. Een laptop standaard zorgt ervoor dat het laptopscherm eenvoudig hoger geplaatst kan worden.

De voordelen van een laptop standaard

Het gebruik van een laptop standaard biedt meerdere voordelen:

  • Het verbetert je (zit)houding: doordat je je laptop op de juiste hoogte kan plaatsen, bevorder je een rechte rug en verminder je de kans op pijnklachten.
  • Het verhoogt je productiviteit: wanneer je comfortabel kunt werken ervaar je minder snel klachten, waardoor je waardoor je efficiënter kunt werken.
  • Betere koeling voor de laptop: door het gebruik van een laptop standaard krijgt je laptop een betere luchtcirculatie, wat oververhitting voorkomt en de levensduur van je apparaat verlengt.

Verschillende soorten laptop standaards

Er zijn veel verschillende laptop standaards beschikbaar. In ons assortiment vind je verschillende soorten en maten laptop standaarden. Zo kan het zijn dat je vaak verandert van werkplek, dan is het handig en verstandig dat je voor een laptop standaard inklapbaar kiest. Mocht je dan klaar zijn met werken op de ene werkplek, dat je dan gemakkelijk de houder mee kunt nemen naar je volgende locatie. Ook hebben we verstelbare laptop standaarden, die op hoog of laag ingesteld kunnen worden. Op deze manier kan je je laptop standaard altijd op de ergonomisch verantwoorde hoogte instellen.

Een laptop standaard is meer dan alleen een accessoire; het is een essentieel onderdeel van een gezonde en productieve werkplek. Door de juiste laptop standaard te kiezen, investeer je in je gezondheid en comfort.

30 dagen gratis proefplaatsing

Bij het kiezen van een laptop standaard kun je rekening houden met verschillende zaken. Zo hebben we laptophouders bijvoorbeeld geschikt voor 14 inch laptops of voor de grotere laptops van 17 inch. We hebben een laptophouder voor elke laptop. Mocht je niet geheel zeker zijn van welke geschikt is, vraag gerust advies en we helpen graag. Je kunt tevens een laptop standaard 30 dagen gratis op proef uitproberen. Lees meer over proefplaatsingen.

Bekijk onze laptop standaarden
Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet

Relevante blog posts

Dynamische werkplek
Dynamische werkplek

Zit je de hele dag op je bureaustoel? Dan is het tijd om in beweging te komen! Een dynamische werkplek ondersteunt je hierbij. Langdurig zitten is namelijk ongezond. Wat ee...

De ideale werkplek
De ideale werkplek

Door je werkplek zo optimaal mogelijk in te richten, gaat de productiviteit omhoog en kan het ziekteverzuim dalen. Het is dus zeker de moeite waard om met enkele aanpassing...