Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Wat is de ideale diepte voor een bureau?

Wat is de ideale diepte voor een bureau?

Sta je op het punt om je (thuis)werkplek een upgrade te geven? Dan heb je vast al nagedacht over de stijl, kleur, en het type bureau dat je wilt. Maar heb je ook nagedacht over de diepte van je bureau? Dit wordt vaak vergeten, maar is cruciaal voor jouw comfort en productiviteit gedurende de werkdag. Lees in deze blog wat de ideale diepte voor een bureau is en waarom dit belangrijker is.

Voordelen van het juiste bureau diepte

Een goed bureau is meer dan alleen een meubelstuk. Het moet niet alleen passen bij je ruimte en stijl, maar ook bij je werkgewoonten en lichaam. Een ergonomisch bureau met de juiste diepte biedt voldoende ruimte voor je monitor, ergonomisch toetsenbord, ergonomische muis, documenten, en andere werkbenodigdheden, zonder dat het te veel plaats inneemt. Een te ondiep bureau kan leiden tot ongemak of zelfs lichamelijke klachten, terwijl een te diep bureau onnodige ruimte in beslag neemt en kan zorgen voor een inefficiënte werkomgeving.

Afbeelding van een kort bureau

Wat is de ideale diepte voor een bureau?

De ideale diepte van een bureau is 60 tot 80 centimeter. Deze afmeting biedt voldoende om je armen comfortabel op het bureau te laten rusten. Maar je ogen blijven op een gezonde afstand van het scherm.

De ideale diepte voor een bureau is afhankelijk van de werkzaamheden die aan het bureau worden uitgevoerd. Bij werkzaamheden waar digitale middelen vereist zijn, zoals bij grafisch vormgeving, kan een dieper bureau nodig zijn voor betere toegankelijkheid en workflow. Werk je alleen met een laptop, laptop standaard, toetsenbord en muis? Dan heb je geen diep bureau nodig.

Het belang van een goed ingestelde werkplek

Naast een juiste bureau diepte, is het belangrijk om je bureau goed in te stellen. Zorg ervoor dat de hoogte van het bureau overeenkomt met je lichaamslengte en dat je stoel en monitor op de juiste hoogte zijn afgesteld voor een optimale ergonomische werkplek. Door je werkplek zo optimaal mogelijk in te richten, gaat de productiviteit omhoog en kan het ziekteverzuim dalen. Het is dus zeker de moeite waard om met enkele aanpassingen je werkplek zo ergonomisch verantwoord mogelijk in te richten. Lees hier meer over de ideale werkplek.

Waarom de juiste bureau diepte essentieel is voor jouw werkplek

  • Een bureau met de juiste diepte zorgt ervoor dat je comfortabel aan het werk kan in de juiste positie.
  • Voldoende ruimte zorgt er voor dat al je werkbenodigdheden binnen handbereik hebt. Zoals je ergonomisch toetsenbord, ergonomische muis en documenten.
  • een bureau dat niet diep is, zorgt er voor dat er meer ruimte beschikbaar is in je (thuis)kantoor.
  • De juiste diepte van je bureau draagt bij een betere houding en minder oogbelasting.

Gratis 30 dagen proefplaatsing

Wil je zeker weten of een product aan je verwachtingen zal voldoen? Geen probleem! Je kunt (bijna) al onze producten gratis 30 dagen testen in je eigen werkomgeving. Neem dan contact op met onze ergonomisch adviseurs voor meer informatie over proefplaatsing.

Persoonlijk advies

Jij, als klant, staat centraal bij ons en daarom willen we je graag verder helpen! Heb je direct advies nodig of heb je een andere vraag? Door aandacht te besteden aan de diepte van je bureau, zorg je voor een comfortabele en productieve werkomgeving. Wil je meer informatie over het kiezen van een ergonomisch bureau die bij jou past? Neem dan contact op met ons ergonomisch adviseurs.

Neem contact op
Hadi Smedema
Hadi Smedema

Hadi is ergonomisch adviseur in de regio Friesland en de kop van Noord-Holland. Zijn missie is om iedereen zo’n plezierig, vitaal en productief mogelijke werkdag te bezorgen. “Niet alleen werknemers in kantooromgevingen verdienen een gezonde werkplek, ook in bijvoorbeeld industriële werkomgevingen, op scholen, in zorgwerkomgevingen of onderweg verdien je het om goed te kunnen werken!”

Ga naar alle blog berichten van Hadi

Relevante blog posts

De ideale hoogte van je bureau
De ideale hoogte van je bureau

De ideale hoogte van je bureau valt en staat met de rest van de instellingen van je werkplek. Het is belangrijk om eerst goed op je bureaustoel te zitten en daarna je burea...