Akoestisch plafond

5 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

Waarom een Akoestisch plafond?

Last van geluidshinder en / of galm in je werk- of woonomgeving? Hinderlijk geluid en nagalm is verleden tijd met een akoestisch plafond. Storende nagalm wordt o.a. veroorzaakt door plafonds van beton, gips of een systeemplafond die het geluid terugkaatst. Een akoestisch plafond zorgt voor een goede akoestiek in de ruimte. Akoestische plafonds met een hoge absorptie klasse dragen bij aan het verminderen van de geluidsverspreiding op afstand. Hierdoor wordt de spraakverstaanbaarheid beter en het geluidsniveau in de ruimte lager. Met behulp van vrijhangende of vaste geluidsabsorberende akoestische plafond panelen voor aan het plafond zorgen wij voor goede akoestiek.

Goede akoestiek = hogere productiviteit

Een goed akoestisch plafond zorgt ervoor dat het geluid op de werkplek goed geabsorbeerd wordt. Deze vermindering in nagalmtijd zorgt voor rust. Doordat je minder gestoord wordt, is je concentratie beter en verhoog je je productiviteit.

  • Stimuleert een hogere productiviteit en betere concentratie
  • Vermindert nagalm
  • Minder afleiding door ongewenste geluiden

Verschillende akoestische oplossingen

Om een optimale akoestiek te creëren zijn verschillende akoestische oplossingen nodig. Akoestiek is complex en de oplossing verschilt per ruimte. Een akoestisch plafond reduceert het geluidsniveau en terugkaatsing van geluid. Een kale wand zorgt alsnog voor echo's in de ruimte. Akoestische wandpanelen verminderen de echo's en zorgen ervoor dat je beter verstaanbaar bent in de ruimte. Hoe meer absorptie in een ruimte wordt aangebracht, hoe lager het geluidsniveau. Hoe meer absorptie in een ruimte wordt aangebracht, hoe lager het geluidsniveau en hoe minder de nagalm.

Akoestisch advies

Wil je meer weten over akoestiek? Neem dan vrijblijvend contact op met één van onze ergonomische adviseurs en ontvang vrijblijvend advies over een akoestisch plafond.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren