Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Capisco de zadelstoel voor ultiem evenwicht

Capisco de zadelstoel voor ultiem evenwicht

Ben jij tijdens je werkdag erg rusteloos en vind je het lastig om één vaste houding aan te nemen? Dan is de Capisco iets voor jou. Een ergonomische stoel wat bewegen ondersteunt, vormgegeven in een uniek design; bij de Håg Capisco komt alles samen. Het is een zadelstoel dat direct opvalt. Door de rug- en buiksteun is de zadelstoel in te zetten in verschillende werkomgevingen. Lees in deze blog wat de zadelstoel voor jou kan betekenen.

Unieke zithouding

Wanneer je de zadelstoel voor het eerst ziet valt het unieke design op. Het model is namelijk geïnspireerd op de vorm van een zadel en de houding daarop. De zadelvorm zorgt ervoor dat je bekken constant gekanteld staan. Dit voorkomt o.a. (lage) rugklachten en andere ongemakken.

Balanced Movement Mechanisme

Dynamisch werken begint met bewegen. Het Balancend Movement Mechanisme daagt jouw zithouding uit en stimuleert onbewust beweging. Wat de bloedsomloop stimuleert. Daarnaast is de gebruiker instaat om op de HAG Capisco diverse zithoudingen aan te nemen.

Zeer geschikt voor dynamisch werken

De Capisco is eenvoudig in hoogte te verstellen, dit maakt het uitermate geschikt voor dynamisch werken. Daarnaast is de stoel zo vormgegeven dat het zitcomfort gelijk blijft wanneer je je lichaam een andere zithouding aanneemt. Omdat de stoel geen armsteunen heeft kan je je lichaam eenvoudig een kwartslag draaien, zonder dat het zitcomfort verdwijnt.

Daarnaast is de HAG Capisco uitgevoerd met zowel een rugsteun als buiksteun. Dit stelt je in staat om op je werk diverse houdingen aan te nemen waardoor je sneller van zithoudingen veranderd. Ook is het mogelijk om de stoel in de dynamische stand te zetten, waardoor je veel actiever bezig bent met je werkzaamheden. De dynamische stand dwingt je namelijk onbewust een natuurlijke, rechte zithouding aan te nemen. De stoel en het lichaam houden elkaar in evenwicht.

Voor alle werkgebieden

De zadelstoel is niet alleen geschikt voor de kantooromgeving, maar is breed inzetbaar. Door de rug-en buikondersteuning is de stoel ook inzetbaar in andere werkomgevingen. Zoals bij baliemedewerkers, winkelmedewerkers maar ook in een tattooshop.

De milieubewuste keuze

Met de HAG Capisco maak je de duurzame keuze. De zitting van deze stoel bestaat namelijk voor 100% uit gerecyclede autobumpers en huishoudverpakking. Daarnaast is HAG geregistreerd bij het Europees Eco-Management and Audit Scheme. Ze tonen hiermee aan dat ze voldoen aan de Europese normen voor productie met gebruikte materialen.

Meer weten? Neem gerust contact met ons op!

Heb je na het lezen van deze blog nog vragen over de HAG Capisco? Of wil je graag persoonlijk advies? Neem dan gerust contact met ons op. Wij denken graag met je mee!

Neem contact op
Annet Zwinkels
Annet Zwinkels

Annet Zwinkels is Ergonomisch adviseur bij Health2Work. Mensen een gezonde werkplek bieden is haar passie. “Daarom ben ik heel trots om voor Health2Work te werken. Mijn functie als ergonomisch adviseur past me erg goed. Samen met mijn collega’s wil ik het beste voor mijn medemens.”

Ga naar alle blog berichten van Annet

Relevante blog posts

Dynamische werkplek
Dynamische werkplek

Zit je de hele dag op je bureaustoel? Dan is het tijd om in beweging te komen! Een dynamische werkplek ondersteunt je hierbij. Langdurig zitten is namelijk ongezond. Wat ee...

Meer bewegen op je werk?
Meer bewegen op je werk?

Sporten is gezond, maar alleen bewegen voor of na werk...

Bewegend zitten
Bewegend zitten

‘Stimuleer mensen meer te bewegen en minder stil te zitten’, dat is het advies van de Gezondheidsraad aan onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). Volgens...