Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende klachten bij tatoeëerders zijn rug-, schouder en nekklachten. Ook Sid ervoer deze klachten. Samen met hem hebben we een passende oplossing gevonden, waardoor hij zijn werkzaamheden tegenwoordig probleemloos en klachtenvrij kan uitvoeren.

Werkhouding en gevolgen

Als tatoeëerder werk je soms uren achtereen in een verkeerde houding, want bij het zetten van een tatoeage zit je vaak voorovergebogen. Hierdoor ontstaat druk op de tussenwervelschijven waardoor rugklachten kunnen ontstaan. Ook de nek en schouders worden overmatig belast, wat klachten tot gevolg kan hebben.

Optimale ondersteuning door de Capisco

Terwijl ik Sid zijn werkzaamheden bekeek, ontdekte ik dat Sid veel spanning op zijn nek en schouders creëert. Het leek mij verstandig om ervoor te zorgen dat zijn armen en voorwaartse rompbeweging ondersteund worden.

De Capiso zadelzitting is hiervoor de perfecte zitoplossing. Door de armen te ondersteunen op de zijarmen van de Capisco hoeft Sid het gewicht van zijn armen niet continu zelf te dragen. Dit zorgt voor ontspanning in de nek- en schouderspieren. Sid kan nu met meer precisie werken. De handen van Sid zijn nu stabieler tijdens het tatoeëren omdat zijn ellebogen worden ondersteund.

Door andersom op de Capisco te gaan zitten en de zitting op de dynamische stand in te stellen wordt de romp ondersteund bij het voorover buigen. Deze weerstand is overigens in te stellen, zodat je zelf kiest hoeveel gewicht de stoel moet overnemen en/of opvangen.

Klachten verminderen en voorkomen

De Capisco is dynamisch, dit zorgt voor meer beweging tijdens het werk. De zadelzitting kan versteld worden tussen lage en hoge werkposities zodat je vrij kunt bewegen en tegelijkertijd in balans blijft. De stoel is geïnspireerd op de zithouding van een ruiter te paard. Niemand zit zo actief als een ruiter. De afwisseling in houding zorgt voor positieve effecten:

  • minder statische belasting
  • verbeterde doorbloeding en stofwisseling
  • optimalisering van omliggende weefsels

Bovenstaande helpt klachten verminderen en voorkomen!

Hét verschil maken

Door dit advies zijn de klachten van Sid verdwenen en kan hij zijn werkzaamheden tegenwoordig zonder problemen uitvoeren. Het signaleren en wegnemen van herstel belemmerende factoren in de werkomgeving en hier een slimme ergonomische oplossing voor kunnen bieden geeft mij voldoening. Je kunt voor een klant daadwerkelijk hét verschil maken!

Sid: 'Toen ik op een gegeven moment last van mijn rug kreeg ben ik in contact gekomen met Bram van Health2Work. Samen zijn we tot een goede oplossing gekomen. Health2Work neemt de tijd voor je om bij je langs te komen en samen te kijken welke oplossing het beste bij jou past.’

Tips voor tatoeëerders:

  • Zorg dat je goed op armhoogte kunt werken met een rechte rug, ontspannen heuphoek. Zorg voor een goede steun voor je voeten en juiste ondersteuning van de nek, schouder en armen.
  • Probeer regelmatig een micropauze in te lassen zodat de gebieden welke een vergrote kans op overbelasting hebben toch af en toe de kans krijgen om te herstellen door middel van een rustmomentje.
Graag wil ik advies over mijn werkplek
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Een maatwerk aanpassing voor Janin
Een maatwerk aanpassing voor Janin

Janin is opleidingscoördinator en heeft 15 jaar geleden een motorongeluk gehad. Daaraan heeft ze een scheefstand van 4 cm in haar bekken over gehouden....

Maatwerkoplossing voor kunstenares Mirelle
Maatwerkoplossing voor kunstenares Mirelle

Mirelle Vegers is eigenaar van een grafisch ontwerpbureau en maakt daarnaast schilderijen in opdracht. Mirelle: ‘Jarenlang koesterde ik de wens om van mijn passie mijn werk...

Een maatwerkoplossing voor Bas
Een maatwerkoplossing voor Bas

Bas Akkerman bracht veel tijd zittend achter de computer door. Als webcare medewerker bij Zilveren Kruis helpt hij dagelijks klanten via sociale media. Door een aangeboren ...