Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht

De trippelstoel

07 september 2016
Laatste wijzigingsdatum: vrijdag 15 mei 2020
De trippelstoel

De trippelstoel is een uitzonderlijke stoel met enorme mogelijkheden en een uitkomst voor verschillende lichaamsklachten. Lees er alles over in deze blog.

Zittend lopen

De naam zegt het in feite al: de trippelstoel maakt het mogelijk je trippelend voort te bewegen. Oftewel, met kleine lichte pasjes, al zittend, lopen. Tussen de voorwielen is extra ruimte vrijgemaakt voor de voeten, hierdoor wordt het trippelen vergemakkelijkt.

De stoel is in het bijzonder interessant voor mensen met spier-, gewrichts- of vermoeidheidsklachten. Door de licht-lopende wielen kun je je met lichte krachtinspanning verplaatsen. Vanwege de wendbaarheid is de stoel uitstekend te gebruiken in huis of op de werkvloer.

Instellen naar eigen wens

Naast het lichtvoetig lopen, kun je de trippelstoel handmatig in hoogte verstellen. Je kunt al zittend reiken naar bijvoorbeeld een keukenkastje en ook iets van de grond oprapen. Door de vele verstelmogelijkheden kun je ook makkelijker opstaan uit de trippelstoel, want de stoel kan in zithoek worden gekanteld. Alle instelmogelijkheden kun je met kleine moeite doen.

Stabiliteit

De trippelstoel biedt de stabiliteit die je nodig hebt. Met het ingebouwd remmechanisme kan de trippelstoel tot absolute stilstand komen, de trippelstoel biedt hierdoor maximale houvast. Doordat de stoel stevig en stabiel staat kun je veilig zitten en opstaan, maar kun je ook kracht zetten zonder weg te schuiven.

Remmen met de Trippelstoel

De trippelstoel kan geleverd worden met een zogenaamde parkeerrem, oftewel een lange remhendel waarmee je de stoel vastzet. Deze hendel kun je voorzien van een grote bal of een rempedaal dat met de voet te bedienen is. Dit is geschikt voor mensen met arm- en handfunctieproblemen. Tot slot kan er ook een elektrische rem gemonteerd worden, met 1 druk op de knop kan de gebruiker daarmee de rem bedienen.

Thuis of op het werk

De trippelstoel is door de vele instelmogelijkheden geschikt voor thuis- en werkomgeving. De stoel kun je gebruiken in een sta-positie en biedt je ondersteuning bij huishoudelijke klussen. De stoel is ook een uitstekende bureaustoel. De trippelstoel is daarmee een ondersteunende bureaustoel voor op het werk en een uitgebreide instelbare stoel voor thuis.

Type stoelen

De trippelstoel kan met verschillende mogelijkheden uitgerust worden. Denk bijvoorbeeld aan een elektrische rem of een instelling waarmee extra hoogte bereikt kan worden, hierbij zijn twee varianten van de gasveren mogelijk. Heb je een beperking in de heupflexie, een beperkte heuprotatie, dan biedt de arthrodese trippelstoel de oplossing,. Deze stoel heeft een zitting die ter hoogte van de bovenbenen in twee stukken is verdeeld. Hierdoor sluit de zitting beter op je bovenbeen aan. Er is veel mogelijk op het gebied van maatwerk, zoals het aanbrengen van een been- of armsteun. Neem hiervoor contact op met onze ergonomische adviseurs!

Elektrische Trippelstoel

De elektrische trippelstoel is een stoel die uitkomst biedt wanneer je weinig kracht in de armen en benen hebt. De stoel beschikt over een licht mechaniek, waardoor het trippelen nog gemakkelijker gaat. Daarnaast is de stoel elektrisch in hoogte verstelbaar. Ook de rug, zithoek en armsteunen zijn elektrisch verstelbaar. Dit heeft als voordeel dat je de stoel niet uit hoeft om bijvoorbeeld de hoogte in te stellen.

Bekijk onze trippelstoelen Laat je adviseren
Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika