Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Dynamisch werken met een bureaufiets

Dynamisch werken met een bureaufiets

In de moderne werkomgeving, waar we vaak vele uren achter een bureau zitten, is het essentieel om manieren te vinden om actief te blijven en de gezondheid te bevorderen. Eén van de innovatieve oplossingen die steeds populairder wordt, is het gebruik van een bureaufiets. Maar wat is een bureaufiets en waarom zou je er één moeten overwegen? In deze blog zullen we deze vragen beantwoorden en de vele voordelen van dynamisch werken met een bureaufiets bespreken.

Wat is een bureaufiets?

Een bureaufiets, ook wel bekend als een deskbike, is een ergonomisch ontworpen fiets die speciaal is ontwikkeld om op je werkplek te gebruiken. Het is een compact apparaat dat je onder je bureau kan plaatsen, waardoor je tijdens het werken kunt fietsen zonder je dagelijkse taken te onderbreken. Met een bureaufiets kun je zittend werken en tegelijkertijd je benen in beweging houden, wat zorgt voor een betere bloedsomloop en een actievere levensstijl.

Waarom een bureaufiets?

Lange periodes van inactiviteit, zoals langdurig zitten, kunnen leiden tot verminderde doorbloeding in je spieren en kunnen resulteren in fysieke klachten. Hier is waarom je zou moeten overwegen om een bureaufiets aan te schaffen:

Bevordert de bloedsomloop: door regelmatig te fietsen terwijl je werkt, verbeter je de bloedcirculatie in je lichaam. Dit kan helpen om spierstijfheid en ongemak te verminderen.

Verlaagt het risico op gezondheidsproblemen: fietsen kan het risico op gezondheidsproblemen, zoals diabetes type 2, verminderen. Het helpt ook bij het handhaven van een gezond gewicht.

Vermindert ziekteverzuim: studies hebben aangetoond dat werknemers die naar het werk fietsen of een bureaufiets gebruiken, minder vaak ziek zijn en minder verzuim ervaren. Het bevordert de algehele gezondheid en welzijn.

Verhoogt productiviteit en concentratie: actief bewegen tijdens het werken kan je energieniveau verhogen en je concentratie verbeteren, wat leidt tot een hogere productiviteit.

Verschil tussen een bureaufiets en een stoelfiets

Misschien vraag je je af wat het verschil is tussen een bureaufiets en een stoelfiets. Beide zijn handige opties om actief te blijven, maar er zijn enkele verschillen:

Bureaufiets: deze fiets wordt onder je bureau geplaatst, zodat je erop kunt zitten en tegelijkertijd kunt werken. Het is ideaal voor mensen die meer beweging willen tijdens hun werkuren.

Stoelfiets: een stoelfiets is een compact trainingsmiddel dat je vanuit je stoel kunt gebruiken. Het is handig voor mensen die graag actief willen blijven, zelfs als ze zittend werken. Zorg ervoor dat je een stoel gebruikt waarin je niet gemakkelijk wegrolt.

Kortom, een bureaufiets is een uitstekende investering in je gezondheid en productiviteit op de werkplek. Het bevordert een actieve levensstijl, vermindert de kans op gezondheidsproblemen en kan zelfs het ziekteverzuim verminderen.

Meer informatie?

Wil je meer informatie over bureaufietsen of deskbikes uitproberen? Neem dan vrijblijvend contact op met onze ergonomische adviseurs of probeer een bureaufiets 30 dagen op proef. Een gezondere en productievere werkomgeving ligt binnen handbereik!

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine