Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Fietsen leidt tot lager ziekteverzuim

23 juli 2014
Laatste wijzigingsdatum: vrijdag 27 mrt. 2020
Fietsen leidt tot lager ziekteverzuim

Fietsen leidt tot lager ziekteverzuim! Werknemers die regelmatig naar hun werk fietsen, zijn minder vaak ziek. Zij verzuimen gemiddeld ruim één dag per jaar minder dan hun niet fietsende collega’s.

Als werkgevers in Nederland fietsen naar het werk extra stimuleren, kan hen dit 27 miljoen per jaar besparen, zo blijkt uit TNO-onderzoek. Onder de werknemers van drie grote Nederlandse organisaties is een elektronische enquête gehouden over fietsen naar het werk in relatie tot gezondheid en werkpresentatie. Vervolgens zijn de verzuimgegevens van de respondenten over de periode van een jaar voorafgaande aan het invullen van de vragenlijst opgevraagd bij de werkgever. Van de 1236 werknemers was 64% een regelmatige fietser en 36% een niet-fietser.

Regelmatige fietsers verzuimden significant minder dagen per jaar dan niet-fietsers. Gemiddeld verzuimden ‘fietsers’ 7,4 dagen per jaar en ‘niet-fietsers’ 8,7 dagen per jaar.

Meer informatie

Bron: TNO, Kennis voor zaken

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine