Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Fietsen op je werkplek met de bureaufiets

Fietsen op je werkplek met de bureaufiets

We zitten dagelijks met zijn allen té veel en té lang en dat beseffen we ons steeds meer! Langdurig zitten is namelijk ongezond. Sterker nog, het kan je levensduur zelfs verkorten. Wij hebben bij Health2Work naast ergonomische hulpmiddelen ook hulpmiddelen die ervoor zorgen dat je actief bezig blijft tijdens een werkdag, zoals onze Ergodeskbike die ook wel de bureaufiets wordt genoemd.

Fietsen naar het werk

Meer en meer werknemers pakken de (elektrische) fiets van en naar het werk vanwege van het grote file leed én om meer te kunnen bewegen. Maar soms is de afstand te groot of laat de werkinvulling dit niet toe. Wanneer de afstand of werkinvulling fietsen naar je werk niet toelaat, is het vaak lastig om aan je dagelijkse beweging te komen.

Ergodesk Bike

In de praktijk blijkt dat het ook tijdens kantooruren lastig is om te bewegen en een dynamische werkplek te creëren. Wil je toch actief blijven tijdens het werk maar tegelijkertijd ook achter je bureau blijven zitten? Daar kan de Ergodesk Bike je bij helpen! Door je bureaustoel te verruilen voor een bureaufiets combineer je werk en beweging toch met elkaar.

Waarom fietsen achter je bureau?

De beenspieren zijn de grootste spiergroep van ons lichaam. Als je achter je bureau aan het fietsen bent span je je beenspieren aan. Hierdoor komen bloed en zuurstof makkelijker bij de hersenen. Je wordt productiever, fitter én meer geconcentreerd want je brein is actiever. Fietsen op een bureaufiets zorgt er dus niet alleen voor dat je lichaam fitter is, ook kun je je beter focussen op je werk!

Let op, het is dus niet de bedoeling om 8 uur per dag op deze Ergodeskbike te fietsen: de fiets is geen vervanging van een bureaustoel! Afwisselen met zitten en staan blijft belangrijk.

Als actief fietser weet ik maar al te goed wat fietsen doet voor mijn algemene fitheid en mentale gezondheid. Tijdens het sporten krijg je namelijk een dosis endorfine en dopamine zodat je energieker en vrolijker de dag door komt.

Afwisselen is het sleutelwoord

Moet je dan een fervent fietser zijn om de Ergodeskbike te gebruiken? Natuurlijk niet! Zoals eerder benoemd is het afwisselen met zitten en staan erg belangrijk en is het goed om niet de hele dag te fietsen. Ook als je dus niet van een hele dag fietsen houdt, is de bureaufiets een geschikt hulpmiddel!

Bureaufiets testen op je eigen werkplek?

Benieuwd of de Ergodeskbike ook voor jou geschikt is? Bij ons kun je een bureaufiets 30 dagen gratis testen door middel van een proefplaatsing. Toch eerst nog meer informatie voordat je de Ergodeskbike wilt testen? Neem dan contact op met ons op en wij voorzien je van nog meer informatie.

Hadi Smedema
Hadi Smedema

Hadi is ergonomisch adviseur in de regio Friesland en de kop van Noord-Holland. Zijn missie is om iedereen zo’n plezierig, vitaal en productief mogelijke werkdag te bezorgen. “Niet alleen werknemers in kantooromgevingen verdienen een gezonde werkplek, ook in bijvoorbeeld industriële werkomgevingen, op scholen, in zorgwerkomgevingen of onderweg verdien je het om goed te kunnen werken!”

Ga naar alle blog berichten van Hadi

Relevante blog posts

Het nut van fietsen achter het bureau
Het nut van fietsen achter het bureau

Tegelijkertijd bureauwerk doen en fietsen, het is mogelijk en kent vele voordelen! Het is tegenwoordig bekend dat langdurig zitten erg slecht is voor de gezondheid. Het ver...

Dynamisch werken; kleine beetjes maken het verschil!
Dynamisch werken; kleine beetjes maken het verschil!

Staand werken, beweegmomentjes inlassen of af en toe een half uurtje op de bureaufiets; in veel kantooromgevingen is dynamisch werken al geïntegreerd. Dit...

De voordelen van afwisselend staan en zitten tijdens het werk!
De voordelen van afwisselend staan en zitten tijdens het werk!

Hele dagen zitten of hele dagen staan is niet gezond. Het leidt tot fysieke klachten en uiteindelijk tot een verslechterde gezondheid. Toch zijn veel werkplekken zo ingeric...