Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Achter de schermen bij Health2Work

11 augustus 2015
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 02 apr. 2020
Achter de schermen bij Health2Work

Wij delen onze kennis. Met jou en met elkaar. Kennis delen is krachtig. Als collega's vertellen we elkaar wat goed en niet goed gaat en gaan op onderzoek uit waarom dit zo is. We delen interessant nieuws onderling, maar ook met jou via onze sociale media. (Twitter, LinkedIn, Facebook) Vanaf nu bloggen wij om onze kennis te delen. Alle Health2Workers -van onze ergonomisch adviseurs tot de administratie- gaan je verrijken met kennis en hun ervaringen. Ik nodig je uit om een kijkje te nemen achter de schermen bij Health2Work.

De Kennisbank

Onze kennis delen we via workshops die we aanbieden binnen de Health2Work Kennisbank. Kennis over gezondheid en vitaliteit in de werkomgeving. Onze workshops zijn geschikt voor arbodeskundigen, inkopers, HR-medewerkers en iedereen die zich bezig- houdt met het inrichten van werkplekken. Leer bijvoorbeeld over productergonomie en het effect van ergonomische hulpmiddelen op de spierspanning.

Meten is weten! Of kom kennis halen over spraakherkenning, want wist je dat je met spraakherkenning efficiënter met de computer werkt? En je verkleint ook nog eens de kans op RSI. Het doel van de Health2Work Academy is om te leren hoe je gezond en efficiënt kunt werken, deze kennis delen we graag met iedereen.

Gezond zitten, zo zit dat!


Afgelopen juni heb ik zelf de workshop Gezond zitten, zo zit dat gevolgd. Alle deelnemers werden ontvangen door mijn collega Floris Lindeman en Louis Bosman; onze gastspreker en ergonomisch consultant bij Nike. Tijdens deze interactieve workshop leerden we over de verschillende zitmethodes en hoe je een medewerker goed op de stoel zet. Met een stoelendans ontdekte ik de verschillen van de stoelen en krukken van Health2Work. Ook leerden we stretchoefeningen, die je gedurende de werkdag zou moeten doen om even af te wisselen. Een aantal van deze oefeningen doe ik nog dagelijks om de dag goed te starten en om te rekken en strekken tijdens m’n werkdag. Al met al een leerzame dag, waarin ik leerde over hóe je gezond kunt zitten.

Meer informatie
Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika

Relevante blog posts