Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Normen voor kantoorstoelen

29 juli 2015
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 14 mei 2020
Normen voor kantoorstoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813.


Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Norm voor bureau's

Naast een norm voor bureaustoelen is er ook de Europese NEN-EN 527 en Nederlandse NPR-1813 norm voor bureautafels. De normen geven een richtlijn voor de maatvoering van verschillende soorten bureau's. Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 527.

Ik kom graag in contact met Health2Work
Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika

Relevante blog posts

Ergonomische bureaustoel
Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam....