Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Normen voor kantoorstoelen

Normen voor kantoorstoelen

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813.


Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.

Norm voor bureau's

Naast een norm voor bureaustoelen is er ook de Europese NEN-EN 527 en Nederlandse NPR-1813 norm voor bureautafels. De normen geven een richtlijn voor de maatvoering van verschillende soorten bureau's. Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 527.

Ik kom graag in contact met Health2Work
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Ergonomische bureaustoel
Ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam....