Wat is een ergonomische bureaustoel?

Een ergonomische bureaustoel is speciaal ontworpen naar het menselijke lichaam. De stoel biedt goede ondersteuning en voldoende bewegingsvrijheid aan de gebruiker. Bij het ontwerp van de bureaustoel is rekening gehouden met verschillende posturen en zithoudingen. Daarbij is het goed om te weten dat we niet gemaakt zijn om te zitten, we willen beweging en variatie. Daarom is een goede ergonomische bureaustoel ook dynamisch in te stellen.

Waarom kies ik voor een ergonomische bureaustoel

Elk mens en ieder lichaam is uniek. Een gewone bureaustoel kan niet altijd de juiste steun bieden, deze stoelen zitten dus niet als gegoten. Een ergonomische bureaustoel daarentegen wel: je kunt de stoel door de instellingen perfect op je lichaam laten aansluiten, zodat hij de juiste ondersteuning biedt. Onze ergonomisch adviseur leert je tijdens de zitinstructie wat de juiste ondersteuning is en hoe je dit instelt. De bureaustoel is volledig in te stellen en te bedienen.

De mogelijke klachten die je oploopt in een ‘gewone’ bureaustoel kunnen leiden tot verzuim. Als je stoel bij je past, kun je klachtenvrij werken, je wordt productiever en het levert je een gezonder lichaam op.

Alle voordelen op een rij:

  1. Klachtenvrij
  2. Goede ondersteuning
  3. Meer productiviteit
  4. Comfort
  5. Voldoende bewegingsvrijheid en variatie

Nederlandse Praktijkrichtlijn NPR 1813

De NPR 1813 is de Nederlandse richtlijn op het gebied van ergonomie als het gaat om kantoormeubelen en de toepassing hiervan in de kantooromgeving. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De norm vertelt ons over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. Al onze curatieve bureaustoelen voldoen aan de NPR 1813 norm. Voorbeelden hiervan zijn de:

Ergocoach Deluxe NPR1813 ergonomische bureaustoel

3Dee ergonomische bureaustoel

Ik wil de best passende ergonomische bureaustoel

Door Aafke Wallie van Dijk

‘Bij Health2Work hebben we als doel om mensen een gezonde werkplek te bieden.’

Een ergonomische bureaustoel past als een jas. Een goede bureaustoel zit dus als gegoten, hij vormt zich naar je lichaam en biedt de juiste ondersteuning. Maar waarom is een ergonomische bureaustoel beter en wat zijn dan de voordelen?

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren