Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Onderzoek naar de ergonomische muis

Onderzoek naar de ergonomische muis

‘Het evalueren van vier verschillende muis designs op houding en spieractiviteit tijdens het gebruik’. Het computergebruik is de afgelopen jaren zowel thuis als op het werk enorm gestegen. Hiermee is ook het aantal klachten en aandoeningen (RSI klachten) onder andere veroorzaakt door het gebruik van een verkeerde muis toegenomen.

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat computergebruik vaker de oorzaak is van hand- en onderarmklachten dan van schouder- en nekklachten. Dit wijst er onder andere op dat klachten eerder veroorzaakt worden door langdurig muisgebruik dan door gebruik van het toetsenbord.

Daarom is onderzoek gedaan naar het effect van gebruik van verschillende computermuizen op de lichaamshouding en mate van spierspanning. Uit dit onderzoek blijkt dat de mate van spierspanning en de lichaamshouding afhankelijk zijn van de soort muis die wordt gebruikt en de plaats van de muis ten opzichte van computer en toetsenbord.

Van de muizen die zijn getest, zorgen centrische muizen, waaronder de ‘Rollermouse’ voor de meest neutrale en juiste houding van schouder, pols en hand. Ook worden de onderarm spieren door gebruik van deze muis het minst belast. Tot slot blijkt de ‘Rollermouse’ het meest gebruiksvriendelijk.

Lees het volledige onderzoek

Bekijk de Rollermouse Laat je adviseren
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Kies de juiste ergonomische muis!
Kies de juiste ergonomische muis!

Door intensief en langdurig gebruik van de muis kunnen gezondheidsklachten aan nek, schouder, pols en onderarm ontstaan. Kies dus de juiste muis! Lees in deze blog hoe je d...

Hippus muis voorkomt overbelasting
Hippus muis voorkomt overbelasting

Naar de vorm van de Hippus HandshoeMouse is uitgebreid onderzoek gedaan. De huidige vorm van de Handshoe/Hippus computermuis ondersteunt de hand volledig en voorkomt spiers...