25 juni 2014

Langdurig zitten is ongezond en kan zelfs dodelijk zijn. Het is belangrijk om het zitten gedurende de werkdag regelmatig te onderbreken door staan of bewegen. Mensen die meer dan 10 uur per dag zitten, hebben een 40 tot 60 procent hogere kans op sneller overlijden dan mensen die minder dan 4 uur per dag zitten.

Onlangs heeft Hidde van der Ploeg van het VUmc onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van sedentair gedrag ofwel langdurig zitten.

Het is dus van belang om uw medewerkers regelmatig op te laten staan uit de bureaustoel. Dit geldt ook voor de sportieve medewerkers die ‘s avonds sporten. Het sporten na een dag veel te lang zitten, is natuurlijk goed en levert gezondheidswinst. Desondanks verkleint dit niet de kans op sneller overlijden als gevolg van het te lange zitten. Dan is de kans net zo groot als iemand die nooit sport, maar minder dan 8 uur per dag zit.

Om werkplekken meer dynamisch te maken, zijn verschillende oplossingen beschikbaar. Bijvoorbeeld elektrisch verstelbare zit-stabureaus. Klik hier als u meer wilt weten over deze oplossingen.

Lees hier meer over het onderzoek.

Door Jeroen Schipper

Jeroen Schipper was van 2011 t/m 2016 verantwoordelijk voor de IT binnen Health2Work. In 2016 heeft Jeroen een nieuwe uitdaging gevonden en is sindsdien niet meer werkzaam bij Health2Work.

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren