Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Preventie decubitus door ‘draaibed’

22 juli 2014
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 02 apr. 2020
Preventie decubitus door ‘draaibed’

Onderzoekers geven aan dat er op basis van studie geconcludeerd kan worden dat er positieve effecten te verwachten zijn van het inzetten van een draaibed voor wat betreft de fy­sieke belasting, kwaliteit van leven, zelfredzaam­heid, kwaliteit van zorg, preventie van decubitus en de arbeidsproductiviteit.

Meer informatie

In deze studie is de arbeidsproductiviteit gekwanti­ficeerd voor vijf cliënten die gebruik maken van het draaibed (Vendlet wentelsysteem). Daaruit komt naar voren dat er tijdwinsten tussen de 274 en 821 uur per jaar per ge­bruiker behaald kunnen worden. In 1 van de casussen gaat het om een tijdbesparing van 45 minuten per dag voor transfers in bed (tijdens ADL activiteiten) en wisselliggingen.

Decubitus kan het beste voorkomen worden door minimaal zes keer per etmaal wisselligging toe te passen. Het liefst in combinatie met een drukverlagend matras. Het Draaibed vereenvoudigt deze handelingen dermate dat het soms zelfstandig kan, maar in ieder geval veel sneller en met minder lichamelijke belasting voor de zorgverlener.

Bron: Josien Boomgaard. Eindrapport van het Zorg voor Beter project Draaibed .

Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts