Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Werkstress verergert lichamelijke klachten

30 juli 2014
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 14 mei 2020
Werkstress verergert lichamelijke klachten

Voor 39 procent van de Nederlandse medewerkers geldt dat stress gerelateerd aan werk de fysieke klachten verergert met 26 tot 50 procent. Voor nog eens bijna een derde van hen (30%) ligt dit zelfs op 51 tot 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de relatie tussen werkstress en fysieke klachten die werknemers hinderen bij hun werk.

Werkstress

Werkstress is niet alleen een psychisch probleem, maar heeft ook gevolgen voor de lichamelijke conditie van werknemers. Uit onderzoek van Fellowes blijkt dat werknemers die al fysieke klachten hebben, daar meer last van krijgen als gevolg van werkstress. Werkstress staat op de vijfde plek in de top-5 van de grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek.

Minder klachten door goed afgestelde bureaus

De grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek zijn:

Om werkstress te verminderen wordt vaak naar de werkdruk gekeken, maar ook het gebruik van goed kantoormeubilair en de juiste afstelling ervan, kunnen fysieke klachten verminderen. Gedragsverandering is een zaak van lange adem. Goed afgestelde bureaus en ergonomische hulpmiddelen hebben direct effect.

Ik kom graag met Health2Work in contact

Bron: Rendement

Aafke Wallie van Dijk
Aafke Wallie van Dijk

Aafke Wallie is sinds 2015 marketingmedewerker bij Health2Work. Ze is verantwoordelijk voor alle communicatiemiddelen. “Bij Health2Work hebben we als doel mensen een gezonde werkplek te bieden, zodat ze productiever te werk kunnen gaan. Ook ik vind het belangrijk dat mensen met plezier naar hun werk gaan. Dat wij daar als team voor kunnen zorgen, vind ik een mooie gedachte.”

Ga naar alle blog berichten van Aafke Wallie