Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Werkstress verergert lichamelijke klachten

30 juli 2014
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 14 mei 2020
Werkstress verergert lichamelijke klachten

Voor 39 procent van de Nederlandse medewerkers geldt dat stress gerelateerd aan werk de fysieke klachten verergert met 26 tot 50 procent. Voor nog eens bijna een derde van hen (30%) ligt dit zelfs op 51 tot 75 procent. Dit blijkt uit onderzoek naar de relatie tussen werkstress en fysieke klachten die werknemers hinderen bij hun werk.

Werkstress

Werkstress is niet alleen een psychisch probleem, maar heeft ook gevolgen voor de lichamelijke conditie van werknemers. Uit onderzoek van Fellowes blijkt dat werknemers die al fysieke klachten hebben, daar meer last van krijgen als gevolg van werkstress. Werkstress staat op de vijfde plek in de top-5 van de grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek.

Minder klachten door goed afgestelde bureaus

De grootste veroorzakers van fysieke klachten op de werkplek zijn:

Om werkstress te verminderen wordt vaak naar de werkdruk gekeken, maar ook het gebruik van goed kantoormeubilair en de juiste afstelling ervan, kunnen fysieke klachten verminderen. Gedragsverandering is een zaak van lange adem. Goed afgestelde bureaus en ergonomische hulpmiddelen hebben direct effect.

Ik kom graag met Health2Work in contact

Bron: Rendement

Frederika Rollingswier
Frederika Rollingswier

Wie met Health2Work belt, heeft grote kans Frederika aan de lijn te krijgen. “Ik ben het eerste aanspreekpunt. Ik probeer de andere adviseurs van de binnendienst uit de wind te houden.” Dankzij haar vermogen goed te luisteren en door te vragen, zorgt ze ervoor dat de telefoontjes bij de juiste persoon terechtkomen. Bovendien bieden we service met een hoofdletter S. En dat zie je: mensen komen bij ons terug.”

Ga naar alle blog berichten van Frederika