Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Hoe houd ik mijzelf en mijn medewerkers langer gezond en vitaal?

Dat is de vraag die ons bezig houdt, aangezien de pensioengerechtigde leeftijd steeds hoger wordt. De zorgvraag in Nederland groeit, mede door een ongezonde levensstijl en weinig beweging. Uit onderzoek blijkt zelfs dat Nederland Europees kampioen lang zitten is. Werken aan duurzame inzetbaarheid leidt tot meer gezonde levensjaren en minder beroep op de zorgverzekering. De reden waarom Health2Work het nieuwe dynamische meubel heeft ontwikkeld: de Health2Work Cube. Een gezonde en productieve werkomgeving waarbij we dynamisch werken combineren met afwisseling van werkhouding.

Health2Work Cube elementen

De Health2Work Cube bestaat uit 8 losse elementen, met elkaar bieden zij 10 verschillende werkhoudingen. In de vorige blog las je over de Health2Work Scrum, de Bike, de Desk en de Health2Work Lounge. In deze blog gaat het over de andere elementen.

Zit- en stawerkplek in één

De Sit/Stand Cube is een element die een zit- en stawerkplek in één biedt. De hoge tafel is een fijne plek waaraan je staand kunt werken. Het afwisselen van zitten en staan heeft als voordeel dat je meer geconcentreerd en gefocust bent en dus efficiënter werkt. Het is aan te raden het sta-gedeelte aan te vullen met een sta-hulpmiddel als de Muvman, Steppie balanceboard of Stand2Work. Zo maak je het staan dynamisch en comfortabel, op deze manier is het (langdurig) staan in dezelfde houding niet meer vermoeiend en houd je het staan langer vol.

De Sit/Stand Cube is heel goed te combineren met de Bike Cube. Dit element biedt een dynamische fietswerkplek. Door de combinatie van beide elementen kun je al drie verschillende houdingen afwisselen op nog geen 3 m2!

Doe de Work-out!

De hele dag zitten, daar wordt niemand blij van. We doen het alleen wel heel veel. Zoals gezegd, blijken we zelfs zitkampioen van Europa’ te zijn. Hierdoor lopen we meer kans op overgewicht, diabetes en een hoge bloeddruk.

Wissel het zitten daarom eens wat meer af met een andere houding, zoals je doet in de Health2Work Cube. Een mooi element is de Work-out Cube. In dit element doe je een heuse work-out. De Work-out daagt je uit om staan en hangen met elkaar af te wisselen. Je plaatst je rug tegen de leuning en voeten tegen de schuine kant, zo klem je jezelf als het ware vast. Door het toevoegen van de optionele stools (een klein krukje) voeg je nog een houding toe aan het element en kun je ook zitten in de Work-out Cube.

Opperste concentratie

Heb je behoefte aan een stille werkplek om geconcentreerd aan de slag te kunnen? Neem dan plaats in de Concentration Cube. Een zitplek waar je je even terugtrekt uit de hectiek van de dag. De hoge wanden bieden je een stille werkplek. Wil je hier een overlegplek van maken? Schuif dan de stools aan en ga in gesprek met je collega’s.

Stuur mij informatie over de elementen
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

De elementen van de Health2Work Cube
De elementen van de Health2Work Cube

Gezond en efficiënt werken, dat doe je in de Health2Work Cube. De Cube nodigt uit om in beweging te komen en dat is nou juist wat we willen. Ons motto: ‘De beste werkhoudin...

Voorkom sedentair gedrag
Voorkom sedentair gedrag

Het is al een geruime tijd bekend dat onvoldoende lichaamsbeweging ernstige gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Maar dat het lange zitten (sedentair gedrag) eveneens ge...

Kom in beweging in de Health2Work Cube
Kom in beweging in de Health2Work Cube

Duurzame inzetbaarheid van personeel wordt alsmaar belangrijker. De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds hoger. Als werkgever wil je dat je medewerkers in goede condit...