Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Kom in beweging in de Health2Work Cube

Kom in beweging in de Health2Work Cube

Duurzame inzetbaarheid van personeel wordt alsmaar belangrijker. De pensioengerechtigde leeftijd wordt steeds hoger. Als werkgever wil je dat je medewerkers in goede conditie en met veel plezier doorwerken tot aan hun pensioen. Hoe houd je je medewerkers langer gezond en vitaal? De werkplek van de toekomst speelt hierbij een grote rol. Deze werkplek staat voor gezond en efficiënt werken en volop energie hebben om in je werkomgeving optimaal te presteren. Daardoor krijg je zin in de volgende werkdag!

Bewegen gunstig effect op duurzame inzetbaarheid

Werken aan duurzame inzetbaarheid leidt dus tot meer gezonde levensjaren en minder beroep op de zorgverzekering. Uit onderzoek van de University of Leicester blijkt dat mensen die dagelijks het langst zitten, meer dan twee keer zoveel kans hebben op diabetes en bijna 2,5 keer zoveel risico lopen op hart- en vaatziekten. Dit geldt zelfs voor mensen die na hun werk voldoende bewegen. Maar hoe verander je dit? Zorg ervoor dat je ook tijdens je werk meer in beweging komt, lees de zes tips om meer te bewegen op kantoor. Verandering van houding en beweging hebben een gunstig effect op je eigen inzetbaarheid.

Word je slimmer als je meer beweegt?

Te weinig beweging is niet goed voor je, dat is nu wel duidelijk. Als je niet in beweging komt, begint de hersenfunctie te zakken en er worden geen nieuwe hersencellen aangemaakt. Je cognitief vermogen gaat hierdoor achteruit. Fysieke beweging helpt juist het bloed en daarmee zuurstof naar je hersenen te pompen en stuurt ook humeur verbeterende hormonen. Je wordt dus niet persé slimmer van beweging, maar je verkleint wel de kans op hersenaandoeningen zoals dementie. En dat is zeker wat waard!

Zorg voor beweging

We moeten dus zorgen dat we tijdens beeldschermwerk ook in beweging komen. De Health2Work Cube brengt je in beweging. Het is een gezonde en productieve werkplek, waarin dynamisch werken gecombineerd wordt met afwisselen van werkhouding. Verandering van houding tijdens je werk, bijvoorbeeld staand vergaderen, maakt je productiever. Het onderzoek van de University of Missouri vertelt dat je 34 % productiever vergadert als je staat. Een vergadering, dag-start of weekopening kun je heel goed in de Cube organiseren. De Health2Work Cube is een uniek design meubel en biedt maar liefst tien verschillende werkhoudingen.

De Health2Work Cube:

  • Brengt je in beweging
  • Vergroot je creativiteit en productiviteit
  • Verbetert de conditie van je hersenen

De elementen van de Health2Work Cube

De Health2Work Cube bestaat uit 8 losse elementen. Samen vormen zij een vierkant, de Cube. De elementen kun je ook heel goed los van elkaar in een ruimte plaatsen. Het is maar net welke houding goed bij je werk en omgeving past. Denk aan een kleine tafel, de Scrum Cube, waaraan je de dagopening of een brainstormsessie houdt. Met de Sit/Stand Cube creëer je een snelle overlegplek. Wil je het werk onderbreken met een korte powernap? Dit doe je in de Lounge Cube.


Je wilt er natuurlijk een comfortabel geheel van maken. Plaats dan slimme panelen boven de Cube. Deze panelen kun je voorzien van ledverlichting, akoestiek en infrarood warmte.

Ben je benieuwd of de Health2Work Cube iets voor jouw werkomgeving is? Vul het adviesaanvraag formulier in.

Laat je adviseren
Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

De elementen van de Health2Work Cube
De elementen van de Health2Work Cube

Gezond en efficiënt werken, dat doe je in de Health2Work Cube. De Cube nodigt uit om in beweging te komen en dat is nou juist wat we willen. Ons motto: ‘De beste werkhoudin...