Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Maatwerkoplossing voor kunstenares Mirelle

Maatwerkoplossing voor kunstenares Mirelle

Mirelle Vegers is eigenaar van een grafisch ontwerpbureau en maakt daarnaast schilderijen in opdracht. Mirelle: ‘Jarenlang koesterde ik de wens om van mijn passie mijn werk te maken. Sinds 2011 is deze droom werkelijkheid geworden en schilder ik vanuit mijn eigen atelier in Wijchen paardenportretten.’ In maart 2017 kreeg Mirelle last van klachten in haar rechterschouder en -arm.

Een bezoek aan de huisarts kon niet uitblijven. De klachten; een vermoeid gevoel en pijnscheuten in haar schouder en arm, tintelende vingers, beperkten Mirelle in haar dagelijkse werkzaamheden. Mirelle: ‘Op een gegeven moment kon ik mijn arm zelfs niet meer goed optillen. Na het bezoek aan de huisarts werd ik doorverwezen naar een Cesar therapeut, die mij na enkele behandelingen doorverwees naar een fysiotherapeut met als specialisatie arbeids gerelateerde klachten.’ Verschillende behandelingen als dry needling en shockwave mochten niet baten. Mirelle werd voor 75% afgekeurd en had nog steeds veel pijn.

‘Pijnstillers helpen, maar zijn niet de oplossing voor overbelasting’

‘Ik kreeg veel pijnstillers, maar dit pakte niet de oorzaak van de overbelasting in mijn schouder aan.’ Mirelle was op zoek naar ondersteuning voor haar arm, dan kon ze weer aan het werk en schilderen.

Overbelasting van schouder

Mirelle nam contact op met Health2Work. Bram: 'Tijdens ons telefoongesprek vertelde Mirelle mij over haar situatie. Al snel zag ik een verband met de klachten die je ziet bij een schouder impingement.' Impingement is een Engelse term, ook wel ‘inklemming’ genoemd. Bij impingement raken enkele structuren in de schouder bekneld. Sporten en beroepen waarbij de schouder vaak hoog wordt geheven kunnen een extra overbelasting van de spieren en het weefsel in de schouder geven. Zo ook schilderen, je werkt hierbij vaak met de arm boven schouderhoogte of zelfs boven het hoofd. Veel voorkomende klachten zijn pijn bij het heffen van de arm en bewegingsbeperking.

In Mirelle's situatie is haar schouder en arm statisch overbelast. Van statische belasting is sprake wanneer een houding vier seconden of langer wordt aangehouden. Tijdens haar grafische werkzaamheden zit ze in een statische houding waarin ze vrij weinig van houding afwisselt.Tijdens dit werk maakt ze gebruik van kleine fijne bewegingen van haar vingers en onderarm en wordt er veel geëist van de pezen, zenuwen en schouder. Zowel achter de computer als bij het opheffen van de arm tijdens het schilderen ervaart Mirelle pijnklachten. Belangrijk voor Mirelle is om de overbelasting van haar schouder te reduceren, zodat er minder irritatie plaatsvindt. De aangedane structuren kunnen dan herstellen.

Mirelle: 'Mijn verwachtingen werden overtroffen toen Bram tijdens onze eerste afspraak direct een kant en klare oplossing had meegebracht. Het was goed uitgedacht en perfect voor mijn situatie. Ik was aangenaam verrast!’
In onderstaande video kun je zien hoe Mirelle haar arm perfect wordt ondersteund door de Edero.

Maatwerkoplossing

We hebben de Edero armondersteuning gecombineerd met een Score Amazone kruk. De Edero is een speciaal ontwikkelde armondersteuning voor mensen die weinig spierkracht hebben of hun spierkracht niet langdurig kunnen gebruiken of belasten. Dankzij het veercompenstatie-systeem kan de Edero het volledige gewicht van de arm overnemen. Je kunt zelf instellen in hoeverre het gewicht van de arm gecompenseerd moet worden. De Edero neemt de activiteit van de arm over waardoor je je schouder niet hoeft in te spannen. De spieren en het weefsel krijgen hierdoor rust, dit voorkomt overprikkeling en zorgt voor rust in de schouder en nek. De zadelvorm van de Amazone kruk lokt een uitgesproken open heuphoek uit en stimuleert hiermee een actieve zithouding.

De Edero zit als gegoten, met de ondersteuning gaat het bewegen weer zo vanzelf. Ik kan weer pijnvrij werken en tegelijk werken aan mijn herstel’, aldus Mirelle.

Bureauwerkzaamheden met behulp van de Ergorest

Voor bureauwerkzaamheden wordt Mirelle haar arm ondersteund door een Ergorest. De Ergorest zorgt voor goede ondersteuning van je arm en ontlasting van je schouders. De flexibele polssteun maakt een ruime beweging van de onderarm mogelijk. Kortom geen beperking op je bewegingsvrijheid.

Graag wil ik advies over mijn werkplek
Heine de Bruin
Heine de Bruin

Klanten tevredenstellen, daar kan Heine van genieten. Na zijn studie Small Business and Entrepreneurship is Heine van een deeltijdbaan naar een voltijdbaan bij Health2Work gegaan. Heine is leergierig en kreeg de ruimte om zich te ontwikkelen binnen het bedrijf. Inmiddels is hij algemeen directeur. Health2Work biedt veel ergonomische oplossingen en dat is volgens Heine de kracht van het bedrijf. “Als ik klanten adviseer over ergonomische hulpmiddelen bij fysieke klachten, dan kunnen we altijd een geschikt product leveren. Er is bij ons geen ‘nee’ te koop.”

Ga naar alle blog berichten van Heine

Relevante blog posts

Een maatwerk aanpassing voor Janin
Een maatwerk aanpassing voor Janin

Janin is opleidingscoördinator en heeft 15 jaar geleden een motorongeluk gehad. Daaraan heeft ze een scheefstand van 4 cm in haar bekken over gehouden....

Een maatwerkoplossing voor Bas
Een maatwerkoplossing voor Bas

Bas Akkerman bracht veel tijd zittend achter de computer door. Als webcare medewerker bij Zilveren Kruis helpt hij dagelijks klanten via sociale media. Door een aangeboren ...

Passende oplossing voor tatoeëerder Sid
Passende oplossing voor tatoeëerder Sid

Sid Boltong, eigenaar van Triple Ink & Steel in Vaals, is tatoeëerder en zit al ruim 8 jaar in dit vak. Sinds 3 jaar heeft hij zijn eigen tattoo shop. Veelvoorkomende k...