Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Met een centrische muis verminder je 20% spierspanning*

05 oktober 2017
Laatste wijzigingsdatum: maandag 18 mei 2020
Met een centrische muis verminder je 20% spierspanning*

Werk jij met een standaard toetsenbord en muis? Dan ontstaat er een constante spanning op de onderarm. Je reikt naar de muis, waardoor je het contact met de armondersteuning van de stoel verliest. Je herkent misschien wel een zeurende pijn in je arm en schouders. Maak kennis met de centrische muis! Onderzoek* wijst uit dat het gebruik van een centrische muis de spierspanning in je schouders met 20% kan verminderen.

De centrische muis

De centrische muis RollerMouse Red plaats je recht voor het toetsenbord. Deze positie zorgt ervoor dat armen, polsen en handen in één lijn komen. De bediening van de muis vindt plaats recht voor het lichaam binnen de schouders in de zogenaamde comfortzone. Doordat je bij het gebruik van de Rollermouse Red niet meer ver hoeft te reiken naar de muis voorkom je onnodige belasting in het nek-schoudergebied.

Belangrijk is om de positie en stand van het toetsenbord goed af te stemmen op de RollerMouse. Met het bijpassende ‘Balance keyboard’ is het mogelijk om een neutrale, positieve of negatieve tilt naar het toetsenbord te creëren.

Oplossen van klachten

Op een standaard computermuis laten de meeste mensen de hand continu liggen en ligt de muis ver buiten bereik van comfortzone. Dit veroorzaakt veel onnodige spierspanning. Bij een centrische muis wordt dit probleem volledig weggenomen en voorkom je klachten in arm en schouders.

  • Werken binnen comfortzone
  • Geen spierspanning
  • Klacht oplossend

Hoofd facilitair van Hema over de RollerMouse Red

Steeds meer mensen kiezen voor het gebruik van de RollerMouse Red. Dit geldt ook voor Wilfred Dekker, hoofd facilitair bij Hema.
‘De RollerMouse is een goed ergonomisch alternatief voor een gewone computermuis. Voor iedereen die klachten heeft door teveel gebruik van een normale muis is de RollerMouse Red een hele goede oplossing.

De RollerMouse is een goed ergonomisch alternatief voor een gewone computermuis. Voor iedereen die klachten heeft door teveel gebruik van een normale muis is de RollerMouse Red een hele goede oplossing. Even doorzetten en hierna kan je er feilloos mee werken. Door de aansluiting op het toetsenbord worden de handen en polsen beter ondersteund en als je dan ook nog op de houding en de leuningen van de stoel let, zit je perfect achter je bureau. Ik raad aan om de oude muis af te koppelen, omdat je jezelf wat tijd moet gunnen om aan de RollerMouse Red te wennen.’

referentie_afbeelding

" De RollerMouse is een goed ergonomisch alternatief voor een gewone computermuis. Even doorzetten en hierna kan je er feilloos mee werken".

Ik wil de Rollermouse Red gratis op proef

* Evaluating the Effect of Four Different Pointing Device Designs on Upper Extremity Posture and Muscle Activity during Mousing Tasks - Michael Y.C. Lin, Justin G. Young en Jack T. Dennerlein.

Sjak de Vries
Sjak de Vries

Deze rasechte Fries is geboren en getogen in Dokkum. Als teamleider geeft Sjak leiding aan de afdeling binnendienst. Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het klantcontact met een aantal klanten in het westen van het land. "Ik vind het leuk om met zoveel verschillende personen te maken te hebben. Ik coach collega’s en help klanten met een hulpvraag."

Ga naar alle blog berichten van Sjak