Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Terugblik Zorg & Facility 2024

Terugblik Zorg & Facility 2024

Van dinsdag 9 tot en met donderdag 11 april stonden we op Zorg & Facility op de jaarbeurs in Utrecht. Hier hebben we onze nieuwe innovaties laten zien op het gebied van zorg. Leuk dat je ons een bezoekje hebt gebracht!

Ontfocussen

Het thema wat centraal stond dit jaar was ontfocussen. Mogelijk heb je ook de Re-load getest: een innovatieve stoel die is voorzien van muziek gekoppeld aan trillingen. Deze combinatie zorgt voor een ultiem ontspanningsmoment, voor zorgmedewerkers óf cliënten.

Uitgelichte zorginnovaties

HAPO exoskelet

Het HAPO exoskelet is een dynamische ondersteuning bij statische belasting van de lage rug. Het systeem stimuleert een gezonde werkhouding bij voorovergebogen staan, knielen, bukken en tillen. Hij wordt gedragen als rugzak en is losjes bevestigd op de heup en aan de benen. Hij ondersteunt en vooral de rugspieren en ruggenwervel: een letterlijk steuntje in de rug.

Re-load

De Re-load is een innovatieve stoel die is ontwikkeld in samenwerking met verschillende zorginstanties. Hij heeft bluetooth speakers en een ingebouwd trilsysteem dat is gekoppeld aan de muziek. Doordat het menselijk lichaam voor 80% uit water bestaat, worden trillingen goed geleid door het hele lichaam.

Recent onderzoek maakt ook duidelijk dat muziek een positieve bijdrage levert aan je gemoedstoestand, emotities en gedrag. Ook zorgt het voor herkenbaarheid en ontspanning bij stress of te veel prikkels. De Re-load werkt als afleiding, verbetert de stemming en geeft weer energie.

Master Turner glijdekens

De Master Turner glijdeken systemen helpen cliënten die begeleiding nodig hebben bij het verplaatsen. Bijvoorbeeld bij het draaien, omrollen, hogerop komen of een stabiele zijlig. Je bevestigt het systeem aan het inlegraam. Middels lussen op ergonomisch handige plekken kan de zorgverlener makkelijk ondersteunen.

De Master Turner is duurzaam: het is wasbaar en gaat lang mee. Het verliest nauwelijks gladheid na verloop van tijd.

Andere innovaties

Naast de Re-load, glijdekens en het exoskelet heb je ook de volgende producten kunnen zien op de beurs:

Niet aanwezig?

Heb je de beurs gemist, maar ben je wel nieuwsgierig naar één van onze producten of diensten? Ook dan helpen we je graag. Neem contact op met een van onze ergonomisch adviseurs per mail of telefoon.

Vertel me meer over deze producten →

Download de Ergonomiegids

Tijdens de Zorgtotaal hebben we je de nieuwe Ergonomiegids laten zien. Dé Ergonomiegids is een waardevol naslagwerk over gezond en efficiënt werken. Ook in deze uitgave staan weer extra veel handige tips, nieuwe producten en achtergrondinformatie over werken in de zorg- kantoor- en industriële werkomgeving.

Jasper Manenschijn
Jasper Manenschijn

In 2011 is Jasper begonnen met het opzetten van de zorgomgeving van Health2Work. “Vanuit mijn woonplaats en vestiging Hengelo opereer ik landelijk. Ik kom vooral bij ziekenhuizen, verpleegtehuizen en revalidatiecentra. De vraag waar ik voortdurend mee bezig ben is: welke ergonomische producten hebben een toegevoegde waarde voor mensen met een handicap?”

Ga naar alle blog berichten van Jasper

Relevante blog posts

Zorginnovaties maken het verschil!
Zorginnovaties maken het verschil!

De werkdruk in de zorg neemt toe. Ouderen wonen langer thuis. De thuiszorg biedt meer mogelijkheden voor intensieve zorg dan ooit tevoren. Ouderen die uiteindelijk in een v...

Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel
Stressniveau daalt met 4-Senses akoestische stoel

Onze hersenen verwerken de hele dag informatie die via onze zintuigen binnenkomt. Hierdoor reageren wij op prikkels uit onze omgeving. Soms pikken onze zintuigen echter zov...

Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!
Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Op 6 januari 2017 is het zorgteam van Health2work gestart met het maken van de gezonde werkplekcheck. We nemen je mee voor een kijkje achter de schermen. ...