Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Goed zorggereedschap maakt de zorg zelfstandiger en efficiënter!

Op 6 januari 2017 is het zorgteam van Health2work gestart met het maken van de gezonde werkplekcheck. We nemen je mee voor een kijkje achter de schermen.

Fysieke belastende handelingen

De eerste week van januari zijn we begonnen met het in beeld brengen van veel voorkomende fysiek belastende handelingen. Onze vestiging in Blaricum werd volledig verbouwd voor deze fotoshoot. In onze showroom bootsten wij diverse en veel voorkomende zorgsituaties na.

We hebben werkzaamheden uitgevoerd die zorgverleners dagelijks tegen komen. Denk bijvoorbeeld aan; elkaar eten geven, gedraaid in bed, met bedden gereden, bedden opgemaakt en gedaan alsof we ons in een badkamer begaven. Niet alleen hebben we veel lol gehad, we zijn vooral tot belangrijke conclusies gekomen.


Vermindering van fysieke belasting

Wij zijn tot de ontdekking gekomen dat verplaatsen in bed veel efficiënter kan. Wij zien dat dit over het algemeen manueel of met rollakens wordt gedaan. Het verplaatsen van een cliënt in bed is een fysiek een zware klus. Om de fysieke belasting te verminderen, komt het Wendylett en het Vendlet het beste uit de test! De permanente schuifkrachtreducerende materialen is voor ons een openbaring. Neem het Wendylett, dit schuiflaken is goed voor de zelfstandigheid en de fysieke belasting van de zorgverlener. Op het moment dat er hulp nodig is, liggen de materialen al op het bed, dit voorkomt veel belastende handelingen en bespaart enorm veel tijd. Nu zetten we Wendylett pas in bij een individuele casuïstiek.

In onze ideale zorgomgeving ontvangt iedereen standaard een Wendylett basislaken. Het resultaat zal overweldigend zijn:

  • Er is minder zorg nodig
  • Je fysieke belasting neemt af
  • Je bespaart veel tijd

De waarde van de zorg is groot omdat de materialen aanwezig zijn.

Complexe zorgsituaties

In complexere zorgsituaties wordt een toplaken (Wendylett 2-way of 4-way) toegevoegd. Wordt de zorg te belastend voor de cliënt of de zorgverlener? Dan wordt een Vendlet systeem overwogen. Met inzet van dit volledig elektrische rolsysteem wordt omrollen zeer eenvoudig.

Zelfs de meest complexe transfer is zonder fysieke (over)belasting uit te voeren.

Goed gereedschap

Voor een goede vergelijking, een loodgieter gaat echt niet aan het werk zonder deugdelijk gereedschap. In de zorg nemen we het gereedschap voor lief. Onze missie is hier een verandering in aan te brengen. Goed gereedschap vermindert fysieke belasting, biedt meer werkplezier en resulteert in een beter resultaat.

Ik wil meer informatie over zorggereedschap
Linda Ten Katen
Linda Ten Katen

Linda is adviseur arbeid en gezondheid en heeft niet alleen affiniteit met ergonomie, maar ook met de zorg. Ze vindt dat de werkomgeving in de zorg een positieve impuls nodig heeft waardoor met minder mensen meer werk kan worden verricht. Linda licht toe: “Met slimme oplossingen voor tillen, transfers, werken op hoogte en de inrichting van zorgorganisaties kan er veel efficiënter én effectiever gewerkt worden.” Ze verzorgt ook veel workshops namens Health2Work.

Ga naar alle blog berichten van Linda

Relevante blog posts

Besparen met Vendlet
Besparen met Vendlet

Vendlet is een draaibed waarmee je zonder enige fysieke inspanning je zorgvrager kunt draaien en verplaatsen in bed. Vendlet voorkomt fysieke (over)belasting. Vendlet is co...

Lekker liggen, makkelijk verplaatsen in bed
Lekker liggen, makkelijk verplaatsen in bed

Het jezelf comfortabel maken en verplaatsen in bed is voor de meeste mensen heel eenvoudig. Hoeveel kracht daarvoor nodig is besef je pas als het niet meer vanzelf gaat....