Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Top 5 ergonomische muizen

Top 5 ergonomische muizen

Krijg je tijdens je werkdag last van je handen, polsen, armen of schouders? Deze klachten ontstaan vaak door een verkeerde muis. Met een ergonomische muis beperk je het risico op deze klachten en kun jij zowel thuis als op kantoor ergonomisch verantwoord aan het werk.

Bekijk alle ergonomische muizen

1. Contour UniMouse

De Contour UniMouse verticale muis is voor iedereen geschikt doordat de muis op iedere hand aangepast kan worden. Je kan de verticale positie (hoek van 35 tot 70 graden) en het duimplateau naar wens instellen om je hand en duim zo goed mogelijk te ondersteunen. Op deze manier is er voldoende afwisseling mogelijk tussen verticale posities en voorkom je dat je knijp- en grijpbewegingen maakt die RSI-klachten kunnen veroorzaken. Daarnaast kun je de cursorsnelheid aanpassen en maken de 6 programmeerbare knoppen de muis geschikt voor nagenoeg elke taak.

De muis is zowel draadloos als bedraad verkrijgbaar en door het “Smart Sleep” systeem kun je tot wel drie maanden lang met één batterijlading. Als je de muis dan wel een keer moet opladen, kan dat gewoon terwijl je aan het werk bent.

Wat maakt deze muis bijzonder?

● Ergonomische pols- en armondersteuning

● Geheel naar wens aan te passen

● Comfortabel in gebruik

2. Mousetrapper Delta Rollerbar

De Mousetrapper Delta Rollerbar is een centrische muis dat wordt bestuurt met behulp van de Control Bar. Centrische muizen worden centraal voor het toetsenbord geplaatst tussen lichaam en scherm. Door deze plaatsing kun je je armen dichtbij het lichaam houden en je handen dichtbij het toetsenbord. Hiermee voorkom je dat je onnodig moet reiken en beperk je de kans op klachten.

Waarom kies je deze muis:

● Centraal en recht voor het lichaam gepositioneerde muis

● Afwisselend werken met de rechter- en linkerhand

● Zeer nauwkeurige besturing tot wel 4.000 dpi

● Betere grip op rollerbar

3. Evoluent 4

De Evoluent 4 is een verticale muis die je hand ondersteunt in een rechtopstaande neutrale positie zodat het draaien van je onderarm verminderd wordt en je arm meer ontspannen is. Op deze manier worden polsklachten verminderd en voorkomen. De Evoluent 4 is verbeterd ten opzichte van zijn voorgangers. Zo kun je je duim nu bijvoorbeeld nog beter ergonomisch laten rusten op de muis en je pink zal niet over het bureau schaven door de uitstaande rand aan de onderkant.

De muis werkt met Windows en Mac en je kunt onder andere de snelheid van de cursor gemakkelijk aanpassen door op de knoppen (+ of -) op de muis te klikken. De Evoluent 4 is verkrijgbaar in verschillende maten voor zowel links- als rechtshandigen en in bepaalde maten is het ook mogelijk om de draadloze variant te kiezen.

Speciale eigenschappen:

● Goede pols- en armhouding

● Korte gewenningstijd

● Zeer comfortabel

● Meerder maten

4. MouseTrapper Advance 2.0

De MouseTrapper Advance is een centrische muis en wordt centraal voor het toetsenbord geplaatst tussen het scherm en je lichaam. Door de centrale positie blijven je armen dichtbij je lichaam en je handen dichtbij het toetsenbord. Hierdoor hoef je niet meer onnodig naar je muis te reiken en verlicht en voorkom je RSI en andere klachten. Aan beide zijkanten heeft de muis brede gewatteerde polssteunen die spanning in nek, schouders, armen en polsen verminderen.

Met de zes programmeerbare knoppen kun je de MouseTrapper Advance geheel naar eigen wens instellen. Bepaal bijvoorbeeld de juiste cursorsnelheid en scroll gemakkelijk door je pagina’s met behulp van een up en down knop.

Wat zijn de speciale eigenschappen van deze muis?

● Ultraplat ergonomisch design

● Vervangbare polssteunen

● In hoogte verstelbaar

5. R-Go He Break

De laatste uit het rijtje is de R-Go He Break. Deze ergonomische verticale muis geeft door middel van kleursignalen aan of je voldoende pauzes neemt. Deze pauzes dragen bij aan de preventie van overbelaste spieren en pezen in je arm en hand. Daarnaast zorgen de pauzes voor betere doorbloeding en helpen de rustmomenten (onbewust) gedrag te veranderen. Je hand ligt natuurlijk en ontspannen op de R-Go HE Break door de ergonomische verticale stand. Je kunt de geïntegreerde pauze software naar eigen wens instellen. De standaard pauzetijden van de R-Go Break software staan ingesteld volgens de Nederlandse Arbo-richtlijnen, maar je kunt er bijvoorbeeld ook voor kiezen om de pauze frequentie op te voeren bij pijnklachten of op advies van je therapeut.

Deze muis is verkrijgbaar in twee verschillende maten, medium en large. Ook is er een rechtshandige en linkhandige variant.

Waarom kies je deze muis?

● Ergonomische houding

● Geeft micro pauze aan d.m.v interne LED

● Programmeerbare knoppen

● Rechts- en linkshandig

Contact

Ben je benieuwd wat onze adviseurs voor je kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder!

Geert Vindevogel
Geert Vindevogel

Geert is onze ergonomisch adviseur. Ook complete inrichtingsprojecten zijn hem niet vreemd waarbij hij met deskundig advies, kennis en service tegemoet komt aan elke vraag van de klant of organisatie. Elke vraag en/of probleem vormt voor hem een uitdaging waar hij graag zijn schouders onder zet en meedenkt naar een oplossing.

Ga naar alle blog berichten van Geert

Relevante blog posts

Kies de juiste ergonomische muis!
Kies de juiste ergonomische muis!

Door intensief en langdurig gebruik van de muis kunnen gezondheidsklachten aan nek, schouder, pols en onderarm ontstaan. Kies dus de juiste muis! Lees in deze blog hoe je d...

RSI: Oorzaken en het herkennen van
RSI: Oorzaken en het herkennen van

RSI is een verzamelnaam voor klachten die voornamelijk ontstaan op de werkvloer. De symptomen en klachten komen veelal voor in het nek- en schoudergebied, de rug, armen, el...

De juiste muis bij pols- en armklachten
De juiste muis bij pols- en armklachten

Doe jij veel computerwerk en ervaar je hierbij soms vervelende pols- en armklachten? Of heb je last van RSI- of KANS-klachten? Ontdek zelf of een ergonomische muis de oplos...