Verticale muis

Filter op

12 Item(s)

per pagina

Grid  Overzicht 

Verticale muis

Een verticale muis zorgt voor een natuurlijke houding van de pols en hand. Als je armen langs je lichaam hangen, is de houding van je hand neutraal. Iemand een hand geven, doe je ook in deze houding. Deze houding noemen we de ‘handschud-positie. De botten en aangehechte spieren kruisen elkaar niet in de onderarm tijdens deze beweging en hierdoor is er dus weinig kans op overbelasting. Het gebruik van een verticale muis stimuleert deze houding. Hierdoor ontstaat er minder spierspanning bij het 'muizen'. Dit in tegenstelling tot een ‘normale’ of standaard muis, deze veroorzaakt een ongunstige positie van je hand, pols en onderarm. 

Waarom een verticale muis?

Door langdurig gebruik van de muis kunnen er gezondheidsklachten aan nek en polsen ontstaan. Door gebruik te maken van een muis die de natuurlijke houding van de hand stimuleert, kan dit worden voorkomen. Bij een standaard computermuis wordt de spierspanning in de onderarm verhoogt. Onnatuurlijke houdingen vormen een risicofactor voor het ontstaan van klachten aan pols en onderarm. Wanneer de muis dichterbij het lichaam wordt geplaatst is dit minder belastend voor de nek en schouders.

Eigenschappen op een rijtje:

  • Ergonomisch betere houding van pols en onderarm

  • De muizen werken snel en nauwkeurig

  • Verticale muizen hebben een korte gewenningstijd

  • Verkrijgbaar in diverse maten

Bij welke klachten gebruik ik een verticale muis?

Het gebruik van een verticale muis kan pols- en onderarm klachten verminderen. Voor intensief regulier computerwerk is een verticale muis bijzonder geschikt. De hand neemt door de muis een zogenoemde hand-schudpositie aan in plaats van dat deze plat op de muis blijft liggen. Doordat de onderarm in de ‘handschudgreep’ komt, wordt de onderarm minder belast dan bij een normale computermuis. Weet je niet welke soort muis geschikt is voor jou? Lees het hier of neem contact op voor een uitgebreid adviesOm er zeker van te zijn dat een verticale muis aan jouw verwachtingen zal voldoen, kun je deze 30 dagen gratis testen

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren