‘Stimuleer mensen meer te bewegen en minder stilzitten’, dat is het advies van de Gezondheidsraad aan onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS).

‘Stimuleer mensen meer te bewegen en minder stilzitten’, dat is het advies van de Gezondheidsraad aan onze minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS). De Nederlandse normen voor bewegen zijn op basis van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen onder de loep genomen door de Commissie Beweegrichtlijnen.

Volwassenen en ouderen moeten minstens 150 minuten per week matig intensief bewegen, kinderen dagelijks een uur matig tot zwaar intensief. Daarbij moeten we wekelijks spier- en botversterkende activiteiten verrichten. De raad adviseert volwassenen dit minimaal twee keer per week te doen, kinderen tenminste drie keer per week. En voorkom dat je veel stilzit.

De nieuwe beweegrichtlijn verlaagt het risico op chronische ziekten als diabetes en, hart- en vaatziekten, en depressieve symptomen en, bij ouderen botbreuken.

Op verzoek van de minister van VWS evalueert de Commissie Beweegrichtlijnen de Nederlandse normen voor bewegen op basis van nieuwe wetenschappelijke ontwikkelingen. De vraag vanuit de minister is om alle aspecten van bewegen in één richtlijn te vatten.

> Lees de samenvatting op Gezondheidsraad.nl

Door Floris Lindeman

'Positief en oplossingsgericht.'

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren