Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.
Terug naar overzicht

Workshop inschrijving

Verdieping ergonomie voor paramedici

Verdieping ergonomie voor paramedici

Hoe kun je medewerkers overtuigen van het belang van een goede werkhouding en verstandig gebruik van hulpmiddelen? Hiervoor krijg je tijdens deze workshop handvatten. Daarnaast onderzoeken we de rol en bijdrage van ergonomie in ingewikkelde casussen.

Accreditatie: 7 accreditatiepunten


Omschrijving

Wil je je als paramedici meer verdiepen in ergonomie, met name beeldschermergonomie? Wil je over dit onderwerp sparren met collega’s? Dan is deze workshop geschikt voor jou! Tijdens deze workshop ligt de nadruk op ergonomie bij beeldschermwerk. We zoomen in op anatomie, gezonde werkhouding, gedragsverandering en praktische oplossingen.

Accreditatie

De workshop Verdieping ergonomie voor paramedici is geaccrediteerd door het loket Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP). Als paramedici krijg je voor deelname aan deze workshop 7 accreditatiepunten. 

Sta je geregistreerd in het Kwaliteitsregister Paramedici, dan worden de punten na afloop van de workshop automatisch toegevoegd aan jouw digitale portfolio.

Locatie

Deze workshop wordt op locatie gehouden. Dit kan bij ons in één van onze kantoren (Blaricum, Surhuisterveen of Gentbrugge). Wil je graag dat we bij jou op locatie langskomen? Geen probleem! Vraag naar de mogelijkheden.

Kosten

Voor €249,00 excl. BTW kun je deelnemen aan deze interactieve workshop. Bij aanvang van de workshop ontvang je het lesmateriaal. Wij verzorgen een uitgebreide lunch en een borrel na afloop van de workshop. De workshop start om 9.00 uur en duurt tot 17.00 uur. 

Data

De eerst volgende workshop vindt plaatst op 24 oktober 2023.

Leerdoelen

Na de workshop...

- Ben je je bewust van actuele wet en regelgeving en daarmee kan je een werkgever inhoudelijk adviseren over de arbeidssituatie

- Ben je op de hoogte van actuele ontwikkelingen op het gebied van beeldschermergonomie en weet je welke  invloed dit heeft op de werkomgeving van medewerkers

- Herken je risicovolle zithoudingen, je kan het risico benoemen vervolgens reduceren door een werkplek in te stellen zodat er minimale fysieke (statische) overbelasting plaatsvindt.

- Herken je de “technische”(on) mogelijkheden van verschillende stoelen en kan je het juiste product selecteren zodat fysieke (over) belasting gereduceerd wordt.

- Heb je inzicht in het ontstaan en de ontwikkeling van arbeidsgerelateerde KANS klachten en weet je welke interventies je kan doen om deze te reduceren (5wmodel)

- Ken je verschillende ergonomische muizen toetsenborden en andere hulpmiddelen, en heb je inzicht in het effect van deze verschillende oplossingen.

- Ken je de risico’s van sedentair gedrag en leer je hoe je dit patroon kunt doorbreken en welke hulpmiddelen hierbij van toegevoegde waarde kunnen zijn.

- Kan je de opgedane kennis combineren, je bent in staat een werkhouding te analyseren, een werkplek te optimaliseren met de bestaande middelen en de juiste producten te adviseren.