HAG Futu ergonomische bureaustoel

Art.nr. HAKT010.100028
Bureaustoel HAG Futu heeft in 2009 de Norwegian Design Council's Award for Design Exellence gewonnen. Het elegante en intelligent ontwerp komt het gebruiksgemak ten goede.
Lees meer..
Informatie aanvragen
Gratis 30 dagen proefplaatsing
Uitleg proefplaatsing

Daarom Health2Work

  • Ergonomische bureaustoelen worden op locatie individueel ingesteld.
  • Ergonomische bureaustoelen krijg je bij ons 30 dagen gratis op proef.
  • Bij ons geldt een 100% tevredenheidsgarantie, wij zoeken samen met je naar een oplossing.

Omschrijving

HAG

Bureaustoel Hag Futu is een alleskunner. De stoel is stijlvol, functioneel en comfortabel. De Futu bureaustoel is voorzien van het nieuwe unieke "inBalance" mechaniek. De basis van dit systeem is het evenwichtspunt. Dit punt heeft de beste uitgangspositie voor beweging en variatie. Door microbewegingen vanuit de enkels wordt het lichaam geactiveerd en gestimuleerd. Dit betekent dat je beweegt, zonder dat je hierbij hoeft na te denken. Deze beweging leidt tot verbetering van het welzijn en productiviteit.

Aanpasbaar

Bij de Hag Futu zijn de bedieningshendels in het design van de stoel geïntegreerd. De stoel is verder volledig naar wens aan te passen. De zithoogte, zitdiepte, lendensteun, weerstand van het inBalance mechaniek, vergrendeling van het inBalance mechaniek èn de hoogte en breedte van de armleggers kunnen worden aangepast. Tegen meerprijs is de stoel tevens voorzien van 3D armleggers. Hiermee voldoet de stoel niet alleen aan de EN 1335 norm, maar ook aan de NPR 1813 richtlijn.

Ergonomie in de werkomgeving

Aan ergonomie in de werkomgeving worden hoge eisen gesteld. Health2Work biedt de mogelijkheid om de ergonomie je werkomgeving te testen met de werkplekanalayse. Hierdoor ben je op de hoogte van alle ergonomische verbeterpunten in je werkomgeving. De Hag Futu is daarom een uitstekende stoel, omdat het naar wens aanpasbaar is. 

Aanbevolen door professionals

  • Het lichaam wordt geactiveerd en gestimuleerd
  • Milieuverklaring op basis van ISO 14025-EPD, EMAS en groene stroomcertificaten

Specificaties

Lichamelijke klachten (Lage) rugklachten, Hoofdklachten, Nekklachten, Schouderklachten
Postuur Gemiddeld
Type werkplek Flexwerkplek, Vaste werkplek
Zithoekverstelling Verstelbare zithoek
Instelmogelijkheden Zitdiepte, Hoogte zitting, Hoogte lumbaalsteun
Bedieningsmogelijkheid Handbediening
Type mechaniek Schommelmechaniek
Type bekleding Stof
Kleur Standaard zwart, maar dit product is in verschillende kleuren leverbaar. Zie downloads voor de stoffenkaart.
Minimale zithoogte 40 cm
Maximale zithoogte 55 cm
Minimale zitdiepte 38 cm
Maximale zitdiepte 46 cm
Breedte zitting 48,5 cm
Rugleuning Ja
Armleggers Ja
Minimale hoogte armleggers 19,5 cm
Maximale hoogte armleggers 29 cm
Lumbaalsteun Ja
Type onderstel Gepolijst aluminium kruisvoet
Wielen Voor harde vloer

Downloads

Productsheet ≈1 MB PDF Downloaden

Hag Futu Informatie

1,77 MB PDF Downloaden

Hag Futu Stoffenkaart

1,13 MB PDF Downloaden

Vragen van klanten over Ergonomische bureaustoel

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335?

Wat is het verschil tussen de NPR-1813 en NEN-EN 1335? Het gaat hier over Nederlandse en Europese normen voor kantoorstoelen. De norm zegt iets over de maatvoering en instelbaarheid van een bureaustoel. NEN-EN 1335 is de Europese norm. Omdat de maat van Nederlanders onderling erg verschillend is, is een extra praktijkrichtlijn gemaakt; NPR-1813. Met deze richtlijn kunnen bureaustoelen voor c.a. 95% van de Nederlandse beroepsbevolking voor een goede en veilige ondersteuning zorgen. De NPR-1813 kan gezien worden als het maatvoering programma van eisen van kantoorstoelen voor het Nederlandse bedrijfsleven.   Verschil Europese en Nederlandse norm Bekijk alle verschillen tussen NPR-1813 en NEN-EN 1335.

Wat is een permanent rugcontact mechaniek?

Bij een permant rugcontact mechaniek beweegt de rugleuning continu met de rug van de gebruiker mee. De tegendruk van de rugleuning is instelbaar. De zitting blijft hierbij in de zelfde stand.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een synchroonmechaniek?

Het synchroonmechanisme, waarbij de zitting in een vaste verhouding tot de rugleuning beweegt, is een veelvoorkomend mechanisme. Wanneer de zitting een graad achterover kantelt, kantelt de rugleuning twee of drie keer zoveel achterover (1-op- 2 of 1-op-3). Deze mechanieken zijn veelal uitgevoerd met een gewichtsinstellingsmogelijkheid, zodat men goed in evenwicht kan zitten. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een tiltmechaniek?

Bij een tiltmechaniek zijn de zithoek en de rughoek beide onafhankelijk van elkaar instelbaar. Als men zit, staan de rug en zitting vast in de gewenste hoek.

Neem contact op voor meer informatie

Wat is een in-balance mechaniek?

Dit mechaniek wordt gekenmerkt door de combinatie van een kantelpunt in het midden van de zitting en een rughoek van 90 graden. Doel is om het zwaartepunt van het lichaam op het kantelpunt van de stoel te krijgen. Dit zorgt voor balans. Daar heb je een rughoek van 90 graden voor nodig. Deze balans is het beste uitganspunt om op een natuurlijke manier te kunnen bewegen zonder na te denken. Het mechaniek is blokkeerbaar in diverse standen.  

Bekijk onze ergonomische bureaustoelen

De volgende producten zijn misschien ook interessant

Clean2Work Textielreiniger

Clean2Work Textielreini...

Aanbiedingsprijs  6,95 excl. btw  8,41 incl. btw

 
 
 

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren