Verantwoord tillen

Duwen en trekken is een veel voorkomende fysieke inspanning in de zorg. Voor behoud van medewerkers zijn de juiste hulpmiddelen essentieel!

Bekijk alle producten Vraag om advies

Opzoek naar oplossingen voor tillen, duwen en trekken?

Direct gratis advies via 088 240 00 60 of laat je bellen door een deskundige

Daarom Health2Work

  • Tilhulpmiddelen mag je bij ons 30 dagen gratis proberen
  • Waar nodig leveren wij hulpmiddelen persoonlijk én stellen ze in
  • Deskundige medewerkers geven persoonlijk advies.
Welke oplossing geschikt?

Vragen van klanten over tillen

Hoe kan ik valincidenten voorkomen?

Binnen verpleeg- en verzorgingshuizen lopen jaarlijks zo’n 7.700 bewoners van 65 jaar en ouder letsel op ten gevolge van valincidenten. Om valincidenten te reduceren/ voorkomen hebben wij een omgevingscan ontwikkeld. Ben je benieuwd naar onze oplossingen en advies, vraag dan onze omgevingsscan aan.

Vraag een omgevingsscan aan!

Wat zijn de voordelen van een plafondlift?

Het manueel verplaatsten van patiënten heeft een belangrijk aandeel in lage rugpijn klachten bij verzorgend personeel. Een plafondlift ontlast de verzorgers bij het tillen en of verplaatsen van patiënten. Lage rugklachten maar ook diverse andere til gerelateerde klachten kunnen worden voorkomen of geminimaliseerd door middel van een plafondlift. Dit komt doordat de rugspieren ontlast worden/ minder hard hoeven te werken. Een plafondlift is zowel veiliger voor de verzorger als patiënt. Een plafondlift verliest tot tegenstelling tot mensen geen kracht of grip tijdens het tillen/ verplaatsen van patiënten. Hierdoor is het voor de patiënt een stuk veiliger omdat er minder kans is om te vallen. Door ziekteverzuim bij personeel te voorkomen verdient een plafondlift zicht in 2 jaar tijd terug.

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Kunnen matrassen bijdragen aan transfer- en tijdreductie?

Onze matrassen voorkomen of genezen effectief decubitus (doorligplekken). Dit wordt bereikt door te zorgen voor een optimale drukverdeling en het gebruik van diverse soorten hoogwaardig schuim opgesteld in verschillende lagen. De drukverdeling kan per zone van het matras variëren door de diepte, lengte en breedte van de profilering aan te passen. In en tussen de verschillende lagen schuim wordt gezorgd voor een optimale ventilatie. Door de modulaire opbouw van sommige matrassen is het mogelijk om onderdelen te vervangen, wat tijd en kosten bespaard.

Bekijk onze matrassen

Hoe kan ik het beste mijn cliënt/patiënt bij een valincident weer staand of zittend krijgen?

Binnen verpleeg- en verzorgingshuizen lopen jaarlijks zo'n 7.700 bewoners van 65 jaar en ouder letsel op ten gevolge van valincidenten. Om bewoners vanaf de grond weer staand of zittend te krijgen kost een grote hoeveelheid fysieke kracht. Met behulp van een Standup van Handicare of een til- of planfondlift is de fysieke belasting bij het optillen van bewoners te beperken.

 

Bekijk onze tilhulpmiddelen

Wat is LRS (Lumbasacraal Radiculair Syndroom)?

Lumbasacraal Radiculair Syndroom is pijn die gevoeld wordt door compressie van de zenuwwortels. Medewerkers die herhaald zware lasten dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) krijgen. Als blijkt dat jij of je collega's meer dan 2 uur aaneengesloten 5kg of meer dan 25 keer achterelkaar 5 kg moet(en) tillen of dragen, het zaak is om maatregelen te nemen. Kijk naar het inzetten van (betere) hulpmiddelen of naar de mogelijkheid om het til- of draagwerk af te wisselen met andere werkzaamheden.

Meer informatie over LRS?

Over tilhulpmiddelen

Lage rugpijn komt vaak voor bij medewerkers van zorginstellingen. Het handmatig verplaatsen van patiënten heeft daar een belangrijk aandeel in. Medewerkers die herhaald dragen en tillen kunnen LRS (het lumbasacraal radiculair syndroom) oplopen. Wanneer een medewerker meer dan 2 uur per dag dan 5+ kg tilt of draagt, dan is het belangrijk gepaste maatregelen te nemen. Het zelfde geld voor een medewerker die vaker dan 25 keer per dag 5+ kg tilt of draagt. Wij bieden oplossingen om het til- of draagwerk te verlichten. Vraag naar deskundig advies voor jouw situatie!

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie.

Cookies accepteren