Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De voordelen van een zit sta bureau

De voordelen van een zit sta bureau

Nederland staat bovenaan de lijst als het gaat om het aantal uren dat we gemiddeld per doordeweekse dag zitten, namelijk 10,7 uur. Deze zorgwekkende uitkomst heeft ernstige gezondheidsrisico's als gevolg. In deze blog zullen we ontdekken hoe een zit-sta bureau een slimme oplossing kan bieden om ergonomisch te werken en de negatieve effecten van langdurig zitten te verminderen.

Wat is een zit sta bureau?

Een zit sta bureau, ook wel bekend als een in hoogte verstelbaar bureau, is een innovatief meubelstuk dat gebruikers de vrijheid biedt om de hoogte van hun werkplek aan te passen, zodat ze zowel zittend als staand kunnen werken. Het doel is om de eentonige, statische werkhouding te doorbreken en ergonomisch verantwoord werken te bevorderen.

Waarom een zit sta bureau?

Het is duidelijk dat langdurig zitten aanzienlijke risico's voor de gezondheid met zich meebrengt, waaronder rug-, schouder- en nekklachten, overgewicht, diabetes en zelfs vroegtijdig overlijden. Een zit sta bureau biedt een effectieve manier om deze problemen aan te pakken door de statische houding te doorbreken. Afwisseling tussen zittend en staand werken stimuleert de bloedsomloop en vermindert de kans op klachten.

De voordelen van een zit sta bureau

Een gevarieerde werkhouding: een zit sta bureau bevordert een gevarieerde werkhouding. Verschillende onderzoeken tonen aan dat dit leidt tot minder klachten in de rug, nek en schouders. Het is echter belangrijk om af te wisselen tussen zitten en staan, aangezien langdurig staand werken ook belastend kan zijn. De richtlijn is om niet langer dan één uur achtereen en niet meer dan vier uur per werkdag staand te werken.

Eenvoudig verstellen: voor een ergonomisch verantwoorde werkhouding is het belangrijk dat het bureau eenvoudig in hoogte kan worden versteld. Elektrisch verstelbare bureaus bieden deze flexibiliteit en zijn geschikt voor zowel vaste als flexwerkplekken.

Meer productiviteit en betere doorbloeding: afwisselen tussen zitten en staan kan de energieniveaus verhogen, wat leidt tot verhoogde productiviteit en betere doorbloeding. Dit kan op zijn beurt leiden tot efficiënter werken en betere resultaten.

Verbeterde gezondheid en calorieverbranding: het gebruik van een zit sta bureau kan de gezondheid bevorderen en calorieën verbranden in vergelijking met langdurig zitten.

Verlaging van ziekteverzuim: door de voordelen voor de gezondheid en het welzijn van werknemers kan het gebruik van zit sta bureaus bijdragen aan een lager ziekteverzuim.

Een zit sta bureau uitproberen?

Als je wilt ervaren hoe het is om aan een zit sta bureau te werken, aarzel dan niet om onze bureaus vrijblijvend uit te proberen. Neem contact met ons op om een bureau uit te testen en te ontdekken hoe ergonomisch werken jouw leven kan verbeteren!

Floris Lindeman
Floris Lindeman

Floris is commercieel directeur bij Health2Work. Hij stuurt alle ergonomisch adviseurs in het land aan. “Na meer dan 15 jaar heb ik nog steeds alle dagen veel zin om aan de slag te gaan, het voelt niet als werken. Ik ben oplossingsgericht. Nee is geen antwoord. Vanuit onze vestiging in Blaricum bedien ik vooral de grotere klanten in Midden- en West-Nederland.”

Ga naar alle blog berichten van Floris

Relevante blog posts

Hoe ziet de ideale flexwerkplek eruit?
Hoe ziet de ideale flexwerkplek eruit?

Een flexwerkplek is een flexibele werkplek die door verschillende medewerkers wordt gebruikt. Veel bedrijven hebben wel een plaats binnen het bedrijf waarop iedere medewerk...

Concentratie en productiviteit
Concentratie en productiviteit

Concentratie en focus zijn belangrijke voorwaarden voor het verzetten van werk. Veel werkplekken zijn ingericht als kantoortuin: een ruimte zonder scheidingswanden met werk...

5 redenen om meer te bewegen op je werkplek
5 redenen om meer te bewegen op je werkplek

Langdurig zitten is ongezond, maar ook te veel staan kan negatieve gevolgen hebben voor onze gezondheid. Het is de afwisseling die belangrijk is. Iedere vorm van beweging g...