Deze website maakt gebruik van cookies. Lees onze Privacy verklaring voor meer informatie. Meer weten? | Verbergen

Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

De voordelen van werken met meerdere beeldschermen

18 augustus 2014
Laatste wijzigingsdatum: donderdag 14 mei 2020
De voordelen van werken met meerdere beeldschermen

Effectiever, comfortabeler en sneller met twee beeldschermen

Uit onderzoek naar het gebruik van meerdere monitoren werd duidelijk dat het gebruik van twee of meer monitoren veel voordelen heeft voor de gebruiker. Medewerkers ervaren het gebruik van twee of meer monitoren als effectiever en comfortabeler. Ook wordt er aanzienlijk sneller en foutlozer gewerkt. Het werken met meerdere beeldschermen is zeer eenvoudig te leren en fouten kunnen sneller en eenvoudiger worden hersteld.

Het onderzoek

In het onderzoek maakten 108 medewerkers gebruik van één monitor, een multi-monitor of een multi-monitor met hydravision weergave. De deelnemers voerden (kantoor) computerwerkzaamheden uit zoals het bewerken van tekstdocumenten en het opmaken van power point presentaties en spreadsheets waarbij ze gebruik maakten van de beschikbare monitoren.

De productiviteit van de gebruikers werd gemeten aan de hand van prestatiecriteria en bruikbaarheidscriteria. De prestatiecriteria hielden de volgende in: taaktijd, bewerkingstijd, het aantal voltooide bewerkingen en het aantal gemaakte fouten. Voor het meten van de bruikbaarheid werden de volgende criteria gehanteerd: effectiviteit, comfort, leergemak, snelheid van herstel van fouten, het vermogen om taakgerichtheid en bewegingsvrijheid tussen bronnen te handhaven.

Productiever met twee beeldschermen

De conclusie van het onderzoek is dat multi-monitoren aanzienlijk hoger scoren op ieder gemeten criteria. Voor de productiviteit van computermedewerkers is het dus van belang dat er gewerkt wordt met twee of meer monitoren.

De productiviteit kan door gebruik van twee of meer beeldschermen dan ook aanzienlijk worden verhoogd. Bedrijven met medewerkers die veel computerwerk verrichten zouden er daarom goed aan doen hen achter meer dan één beeldscherm te laten werken.

Bekijk hier het volledige onderzoek.

Laat je adviseren
Djurre De Boer
Djurre De Boer

Naast zijn studie komt Djurre in zijn vrije uren de marketingafdeling versterken van Health2Work. "Voldoende bewegen is belangrijk. Dus kom in beweging!"

Ga naar alle blog berichten van Djurre