Terug naar overzicht
Terug naar overzicht

Zes tips om meer te bewegen op kantoor!

Zes tips om meer te bewegen op kantoor!

Voldoende bewegen is belangrijk. Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) moeten volwassenen minimaal vijf dagen per week tenminste 30 minuten per dag matig tot intensief bewegen. Kom in beweging! Wil je weten hoe ik meer beweeg om zo de 30 minuten-norm te halen? Ik geef zes tips om actief te blijven in jouw werkomgeving.

Neem de trap

Wanneer ik kan kiezen tussen de trap en de lift, dan probeer ik altijd de trap te nemen. Traplopen is namelijk erg gezond. Regelmatig traplopen vermindert de kans op overlijden met 15% (bron: diabetesfonds). Moet je op de 12de etage zijn? Kies er dan voor om op de 10de etage uit te stappen en dan de trap te nemen.

Print op een andere afdeling

Als ik moet printen of kopiëren, dan gebruik ik graag het kopieerapparaat op de andere afdeling. Een mooi moment om in beweging te komen en je hebt ook nog even contact met andere collega's.

Lunchwandelen

Tussen de middag een korte wandeling maken is gezond. Een stukje wandelen in de frisse lucht geeft u nieuwe energie en inspiratie. Je bent gezonder en fitter en je voelt je daarna minder gestresst! De beste ideeën krijg je niet achter je pc, maar bijvoorbeeld tijdens de lunchwandeling.

Drink water

Ik drink overdag veel water, dit geeft mij de gelegenheden om vaker een stukje te lopen. Je vult namelijk steeds je glas bij de kraan of een watertap. Ook is het beter om alleen drinken voor jezelf te halen, hierdoor wordt elke collega gedwongen om meer te bewegen.

Gebruik de interne mail minder

In plaats van een collega op de andere afdeling te mailen of te bellen, loop ik vaak even naar hem of haar toe. Zo kom je in beweging en onderhoud je het contact met collega's op andere afdelingen.

Maak gebruik van een bureaufiets

Met behulp van een bureaufiets kun je ook achter je bureau bewegen. Wissel het zitten op je bureaustoel af met de bureaufiets. Het is erg goed om de werkhouding af te wisselen. Met een bureaufiets wordt bewegen ineens heel gemakkelijk.

Laat je adviseren
Djurre De Boer
Djurre De Boer

Naast zijn studie komt Djurre in zijn vrije uren de marketingafdeling versterken van Health2Work. "Voldoende bewegen is belangrijk. Dus kom in beweging!"

Ga naar alle blog berichten van Djurre

Relevante blog posts

Fietsen op je werkplek met de bureaufiets
Fietsen op je werkplek met de bureaufiets

Wij zitten dagelijks met zijn allen té veel en té lang en dat beseffen we ons steeds meer! Langdurig zitten is namelijk ongezond. Sterker nog, het kan je levensduur zelfs v...

Bewegen verkleint kans op dementie!
Bewegen verkleint kans op dementie!

Volgens neuropsycholoog Erik Scherder verlaagt een half uur inspanning per dag al het risico op dementie. Professor Erik Scherder fietst zelf elke dag van huis naar het wer...

Meer bewegen op je werk?
Meer bewegen op je werk?

Sporten is gezond, maar alleen bewegen voor of na werk...